Příští dva Avengers filmy jsou bezpochyby tou největší událostí, kterou Marvel pro své fanoušky připravuje. Stále ale zůstává otázkou, kdo vlastně oba dva tituly natočí. Minulý měsíc se k nám dostala šuškanda o tom, že pátý díl, který dříve nesl podtitul The Kang Dynasty, by mohl natočit Shawn Levy, od něhož se už příští týden dočkáme očekávané jízdy Deadpool & Wolverine.

Nyní ale server The Hollywood Reporter přišel s překvapující novinkou. Bratrské duo Anthony a Joe Russoovi údajně jedná s Marvelem o natočení pátých i šestých Avengers. Jednání mají údajně být ještě v raných fázích, zatím tudíž není stoprocentní, že oba dva filmaři chystané dva filmy skutečně natočí.

Zde se ale nyní hodí připomenout rok 2022, kdy oba bratři v rozhovoru pro Deadline odhalili, že by jednoho rádi zadaptovali komiksovou sérii Secret Wars. Tedy dějovou linku, kterou by nám měli nabídnout šestí Avengers se stejnojmenným podtitulem. Jednalo se totiž o sérii, kterou oba dva skrznaskrz zbožňovali. Tehdy oba dva filmaři o možné adaptaci prohlásili následující:

,,Je to něco neuvěřitelně ambiciózního. Bylo by to větší než Infinity War a Endgame. Byl by to opravdu obrovský závazek. Natočit ty dva filmy bylo velmi těžké. Pokud bychom si měli zkusit představit, že bychom natočili další dva filmy, které by byly ještě velkolepější... Na to se budeme muset nejdříve vyspat."

Oba bratři dohromady natočili čtyři populární MCU filmy. Začínali na skvělém Captain America: Návrat prvního Avengera (2014), po němž nám následně nadělili i Captain America: Občanská válka (2016). Vrchol jejich práce u Marvelu však nastal v následujících letech, kdy natočili veleúspěšné třetí a čtvrté Avengers s podtituly Infinity War (2018) a Endgame (2019).

Po opuštění marvelovského světa nám pak nadělili drama Cherry (2021) a akčňák The Gray Man (2022), přičemž v budoucnu bychom se od nich měli dočkat dobrodružné podívané jménem The Electric State. Zda se nakonec skutečně chopí otěží pro příští dva Avengers tituly, je zatím ještě otázkou, ale je možné, že nám to Marvel potvrdí na nadcházejícím Comic-Conu v San Diegu. 

Pátý Avengers snímek měl natočit Destin Daniel Cretton (Shang-Chi a legenda o deseti prstenech), který však od projektu vycouval na konci loňského podzimu. Primárním antagonistou se měl stát nový arci-padouch Kang Dobyvatel, nicméně jelikož jeho představitel Jonathan Majors začal trochu zlobit, Marvel mu dal padáka. Snímek tak zřejmě dostane nový název a možná se i sáhne do hlavní dějové linie.

Do Avengers 5 by se údajně mělo vrátit více než 60 MCU postav, které se objevily v předchozích titulech, patří mezi ně například Mark Ruffalo (Hulk), Chris Hemsworth (Thor), Benedict Cumberbatch (Doctor Strange), Tom Hiddleston (Loki), Simu Liu (Shang-Chi), Karen Gillian (Nebula) a ještě mnoho dalších.

Šestí Avengers s podtitulem Secret Wars by měli zadaptovat výše zmíněnou dějovou linku, ve které mimozemská entita jménem Beyonder přemístí členy Avengers, X-Meny, Fantastickou čtyřku a další superhrdiny a superpadouchy na planetu Battleworld, kde mají svést bitvy obrovitánských rozměrů.

Avengers 5 má vyjít 30. 4. 2026, Secret Wars zas 6. 5. 2027.