Nestává se často, aby si dětský seriál, který vyšel před 15 lety, udržel oddanou komunitu až do dnešních dní. Avatar: Legenda o Aangovi je jednným z mála takových zářných příkladů. Sešlo se zde spousta vlivů, které dělají tento animák jedinečný. Netradiční svět, příběh a hlavě postavy, jenž si každý oblíbil.

Filmová adaptace z roku 2010 se nesetkala s příliš velkým nadšením, když se vyjádřím hodně diplomaticky. Naštěstí tady máme fanoušky, aby situaci zachránili. Kanál RE:ANIME vznikl, protože režisér Nik Shaw, jenž stojí za tímto projektem, nebyl spokojen s tím, jak americké společnosti adaptují anime bez toho, aby mu skutečně porozuměli. Se svými kolegy tedy chce dodat fanouškům live-action verze, které si skutečně zaslouží. Mají na kontě oblíbené anime jako Tokyo Ghoul, Assassination Classroom, One Punch Mana a samozřejmě nemůže chybět ani legenda mezi anime Naruto.

Na zadaptování Avatara si nevybrali poslední konfrontaci mezi Avatarem Angem a Ohnivým pánem Ozaiem jenž měla dopad na celý kontinent, ale souboj, který byl důležitý spíše pro investované postavy. Proto, pokud jste seriál ještě neviděli, pravděpodobně nebudete mít ze souboje sourozenců Zuka a Azuly stejné pocity, jako fanoušci seriálu.

Přečtěte si také: Na Netflixe sa objaví pôvodný animovaný Avatar: The Last Airbender

Pořád však budete moci ocenit spoustu úsilí, které se za projektem skrývá. Herecké výkony, kostýmy, kulisy i efekty vypadají jako ze seriálu. Tedy s přihlédnutím k možnostem nezávislé produkce. To nejdůležitější, kvůli čemu to celé píšu, je výborná chorografie soubojů. Ta nezapomíná na inspiraci reálnými bojovými uměními tai-chi a shaolinským kung fu.