Avatar: The Way of Water před několika dny vstoupil do kin, čímž započal svou epickou cestu za dvoumiliardovými tržbami. Povede se mu to? To se necháme překvapit, jisté je ale každopádně to, že na další díl, zatím pouze nazývaný Avatar 3, nebudeme muset čekat dalších 13 let. Pokud totiž všechno půjde dobře, třetího dílu bychom se tak měli dočkat přesně za dva roky.

Producent Jon Landau tak v nedávném rozhovoru pro Collider odhalil, že Avatar 3 už je z 95% dotočený, údajně už zbývá jen několik málo sekvencí, aby mohla být hlavní část produkce skutečně pořádně uzavřena. Taktéž potvrdil, že už se nějakou dobu pracuje na Avatarovi 4, jehož první akt by měl být již zcela dokončený. Producent taktéž uvedl, že každý z filmů fanoušky zavede do jiných biomů a kultur. 

Landau taktéž uvedl, že již mají dokončené scénáře ke všech chystaným dílům, tudíž včetně i pětky, která by měla velkolepou sci-fi sérii Jamese Camerona uzavřít. Herci si už všechny scénáře přečetli, tudíž vědí, kam budou jejich postavy směřovat. Fanoušky tak ujistil, že další díly budou vždy vycházet po dvou letech, Avatara 4 bychom se tudíž měli dočkat v roce 2026, Avatara 5 zas v roce 2028.

Ovšem je možné, že ani po pětce nebude s celou sérií konec, James Cameron před nějakou dobou uvedl, že může klidně pokračovat dál. Pro něco takového by ovšem musel ,,vytrénovat“ nějakého režiséra, aby za něj převzal otěže.

Před několika měsíci ale také připustil, že série může skončit po třetím díle, pokud si nedávno vydaná dvojka nepovede dobře s tržbami. Ty by měly ideálně dosáhnout až k hranici dvou miliard dolarů, aby mohl režisér film považovat za úspěch. Jinak se podle jeho slov může stát také to, že vydavatelské studio se rozhodne značku zaříznout po třetím díle. Ale dvojka má zatím poměrně dobré naděje, že se k oné hranici nakonec dostane. 

O ději budoucích filmů Avatara toho zatím příliš nevíme, tedy snad jen kromě toho, že pětka by se měla z určité části odehrávat na planetě Zemi.

Momentálně má Avatar: The Way of Water na kontě přes 441 milionů dolarů, lepší obrázek o jeho (ne)úspěchu nám ale dá konec příštího víkendu. A pokud jste ji ještě neviděli, určitě zhlédněte naši recenzi níže.