Zdá se to neuvěřitelné, ale pokračování legendárního Avatara se skutečně dočkáme ještě letos. A jelikož se pomalými kroky dostáváme do poloviny roku, Disney pro nás má ohledně druhého dílu hned tři významné zprávy. První se týká samotného jména. Druhý díl tak skutečně ponese název Avatar: The Way of Water. To ovšem není zas až tak významná novinka, protože fanoušci o tomto jméně věděli už nějaký ten pátek. Disney ho akorát na dnes končící akci CinemaCon 2022 oficiálně potvrdil. Druhá zpráva se týká remasteru prvního dílu, který se na začátku podzimu vrátí do kin. Přesněji se tak stane 23. 9. 2022. Na akci o tom informoval sám James Cameron, který se vrátil k režii i pro nadcházející pokračování. Třetí zpráva je ale bezpochyby tou nejlepší. 

Konečně už totiž víme, kdy se dočkáme vůbec prvního traileru na druhý díl. Exkluzivně se objeví v kinech spolu s Doctorem Strangem v mnohovesmíru šílenství. To znamená 5. 5. 2022. Tím se tak potvrdily drby, které se k nám dostaly minulý měsíc od Jeffa Sneidera z webu The Ankler. O týden později by měl být trailer zveřejněn i online, ale jak už tomu tak bývá, pravděpodobně uteče na internet mnohem dříve, byť asi ne v úplně nejlepší kvalitě. James Cameron se každopádně nemůže dočkat, až se s diváky o zážitek z druhého dílu podělí. Se svým týmem se údajně znovu pokusili posunout hranice toho, co filmy dokážou. 

Účastníci CinemaConu 2022 se navíc určitého klipu z druhého dílu již dočkali. Šlo však jen o sekvence, které představily nový svět a spoustu podvodních záběrů. Následně pak bylo možné zaslechnout Jakea, který říká Neytiri, že „bez ohledu na to, kam půjdou nebo co se jim stane, jejich rodina je jejich pevností."

V pokračování Avatara se každopádně také dočkáme Stephena Langa jako plukovníka Milese Quaritche, Giovanniho Ribisiho jako těžařského bosse Parkera Selfridge, Joela Davida Moora jako doktora Norma Spellmana a Sigourney Weaver jako Grace Augustine. Dále se ve filmu objeví herci jako Vin Diesel, Edie Falco, Michelle Yeoh, Jemaine Clement, Cliff Curtis a Kate Winslet.

Dají-li všichni bohové vesmíru, tak se druhého dílu v kinech dočkáme 15. 12. 2022.

Těšíte se?