Český scifi autor František Kotleta, který pod tímto pseudonymem napsal například sérii Bratrstvo krve nebo Poutníka z Mohameda, právě na eshopu Palmknihy.cz nabídl fanouškům dva své tituly zdarma. Jedná se o audioknihu prvního dílu postapokalyptické románové tetralogie SPAD. Druhým dílem je nově vydaná upravená verze povídkového souboru Válkotvůrci, který Kotleta vydal ještě pod pravým jménem Leoš Kyša. A čeho se vlastně tyto knihy týkají?

SPAD se odehrává po skončení jaderné války, kterou nikdo nevyhrál. Celý svět je v troskách a v původně milionové krásné Praze, která se změnila na hromadu sutin, přežívá nejvíce pár desítek tisíc obyvatel. Lidský život zde nemá žádnou hodnotu a většina lidí se snaží za každou cenu přežít. V Praze žije skupinka válečných veteránů v čele s plukovníkem Michálkem, kteří se z důvodu nečekaných událostí musí vydat na cestu nebezpečným územím mimo Prahu. "Musí totiž splatit jeden dluh. Čestný dluh z časů, kdy takové věci měly ještě hodnotu."

Válkotvůrci jsou souborem povídek z autorových počátků, které se Kotleta rozhodl pod novou obálkou vydat zdarma speciálně pro fanoušky. Najdete zde povídky z dob již zaniklé Ikarie, také ty pro stanici Leonardo nebo Český rozhlas. Vybere si zde opravdu každý, od povídek s normální délkou, až po ty 10 minutové nejkratší. Pokud by však nějaký sběratel chtěl tuto knihu v papírově formě, časem vyjde jako příloha k časopisu Pevnost. Tuto Pevnost můžeme podle autora očekávat v květnu/máji nebo červnu/júni tohoto roku. 

Jak již bylo řečeno v úvodu, obě dvě knihy jsou již k dostání na eshopu Palmknihy.cz. Abyste se nemuseli zdržovat hledáním, dáme Vám sem odkazy na audioknihu SPAD i na povídkový e-book Válkotvůrci. Pokud by se Vám líbila tvorba Františka Kotlety, určitě ho podpořte koupí dalších jeho knih.