Pokud jste fanoušci komediálních hororů o zombících jako Soumrak mrtvých (2004) a Zombieland (2009), můžete zkusit dát šanci nadcházejícímu snímku jménem As We Know It. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou se stává James (Mike Castle), mladý spisovatel, který zrovna prožívá tvůrčí krizi. Se vší pravděpodobností za to z velké části může zlomené srdce z rozchodu s jeho nyní již bývalou přítelkyní Emily (Taylor Blackwell). James je proto věčně zalezlý ve svém domě a nemá vůbec zdání o tom, co se vlastně ve světě děje. Jednoho dne ho ale navštíví jeho nejlepší kamarád Bruce (Oliver Cooper), díky kterému zjistí poměrně šokující novinku. Vypadá to, že v USA pomalými kroky začíná zombie apokalypsa. 

Následně se u Jamesových dveří objeví i jeho bejvalka Emily, která bude spolu s Jamesem a Brucem tvořit základní trojici protagonistů. Jsou tak svědky toho, jak se mnozí z jejich sousedů promění na lidožravé nemrtvé, kteří si touží pochutnat na jejich mozcích. Trojce se proto u Jamese doma zabarikáduje s nadějí, že se jim podaří tuto pohromu přečkat. Jejich útočiště je ale nebude ochraňovat navěky.

Podle tvůrců se můžeme těšit na trhlou zombie zábavu, která bude zároveň okořeněná nějakým tím romantickým dramatem. Z traileru rozhodně o žádný velkofilm roku nepůjde, ale pro milovníky komedií podobného typu by to nemusela být špatná podívaná. 

O režii se postaral Josh Monkarsh, pro kterého bude snímek celovečerním debutem. Sepsal i scénář, na kterém dále pracovali i Brandon DePaolo a Christopher Francis. Ve snímku se dále objeví herci jako Pam Grier, Chris Parnell a Danny Mondello.

V amerických kinech bude snímek premiérovat 10. 11. 2023, o premiéře u nás zatím nemáme informace.