Netflix přichází s dramatickým krimi seriálem, který vdechne život klasickému francouzskému příběhu o zloději gentlemanovi a mistru převleků v moderním pojetí. Pětidílný Lupin se nedávno představil v oficiálním traileru.

Arsène Lupin je hlavní postava detektivních povídek a románů spisovatele Maurice Leblanca, která své zločiny chápe jako hru s detektivem v roli protihráče. Právě tímto konceptem se nechá inspirovat Assane Diop. Tomu se totiž život obrátil vzhůru nohama už jako teenagerovi, kdy mu nečekaně zemřel otec poté, co byl obviněn ze zločinu, který nespáchal.

Přečtěte si také: Netflix přichází s adaptací Bílého tygra, satirické drama dorazí po Novém roce

V pařížském Louvru se schyluje k dražbě drahého náhrdelníku, o jehož drahokamy jeví zájem světové elity. Assane s ním má však trochu jiné plány, které zahrnují jeho elegantní krádež spočívající v jednoduchém principu - přijít jako údržbář a odejít jako milionář. Z traileru je jasné, že přehlídka stylu a talentu v balancování za mezemi zákona se neobejde bez akčních scén, policejních honiček, ba dokonce kaskadérských skoků autem přímo do centra jednoho z nejváženějších muzeí umění na světě.

Seriál Lupin představuje promyšlenou jízdu na horské dráze moderního zločinu. Fanoušci nečekaných zvratů si přijdou na své již 8. ledna 2020, kdy na kartě Netflixu přistane první série. V té se divákům představí Omar Sy, Ludivine Sagnier nebo Clotilde Hesme.