Po vydání povedeného Batmana (2022) s Robertem Pattinsonem v hlavní roli, kterého natočil Matt Reeves, to vypadalo, že snímek dostane dva spin-offy. Prvním má být série Tučňák, která už má na světě několik trailerů, druhým zas měl být seriál Gotham P.D., jenž by se zaměřil na gothamské policejní oddělení a vyšetřování nejrůznějších zločinů. Jednalo se taktéž o projekt, na němž se pracovalo už od roku 2020.

Posléze ale vyšlo najevo, že místo něho vznikne seriál Arkham Asylum, který nás měl zavést do chodeb slavného vězení a léčebny Gothamu. V roce 2022 pak projekt našel showrunnera, kterým se měl stát Antonio Campos (Ďábel).

A na konci loňského roku přišlo menší překvapení v podobně zprávy, že Arkham Asylum nakonec nebude spin-offem výše zmíněného Batmana, ale půjde o součást DCU, chystaného rebootovaného univerza Jamese Gunna a Petera Safrana.

Nyní však server Variety přišel s informací, ze které to vypadá, že celý projekt nakonec půjde do kytek. 

Podle serveru nakonec seriál na službě Max nevznikne. Přesný důvod Variety neuvádí, je ale možné, že streamovací služba nebyla spokojená s tvůrčí vizí, kterou Campos platformě představil.

Zdroje zmíněného serveru však tvrdí, že by v budoucnu mohl stále ještě vzniknout nějaký nový projekt, jenž by se ve slavném DC blázinci odehrával. Pokud by k tomu opravdu došlo, zřejmě na něm už bude pracovat jiný tvůrčí tým. Není známo, o čem přesně měl seriál být, dost pravděpodobně by ale vyprávěl o vybraných duševně nemocných jedincích, kteří ve slavné komiksové léčebně přebývají.

Jak již bylo řečeno, letos na službu Max alespoň dorazí série Tučňák, ve které si Colin Farrell zopakuje roli titulního Batmanova slavného nepřítele. Níže se můžete podívat na nejnovější trailer.