O víkendu se příliš lidí do kinosálů věru nenahrnulo, ovšem z jisté části za to může Super Bowl, finále amerického fotbalu, které je pro sportovní fanoušky v USA zkrátka a dobře velkou událostí. V rámci domácího box officu máme na prvním místě akční komedii Argylle: Tajný agent, která má za sebou svůj druhý víkend od premiéry. A zatím si vede neskutečně bídně.

Po minulém víkendu snímek utržil 6,5 milionu dolarů, což je propad o skoro 63 %. Když k tomu připočteme ještě mezinárodní tržby, tak celosvětově má zatím novinka od Matthewa Vaughna něco málo přes 60 milionů. Na poměrně nabušený rozpočet, který se pohybuje od 200 – 250 milionů, to je vyloženě katastrofální výsledek. Studio Universal by každopádně mělo počítat s velkými ztrátami. Sice to ještě není potvrzené, ale silně pochybujeme, že s takovými tržbami dá studio zelenou jakémukoliv dalšímu pokračování. 

Na druhém místě máme novinku Lisa Frankenstein, černou komedii s Kathryn Newton, která po svém zahajovacím víkendu pro domácí box office utržila 3,8 milionu dolarů. Také se nejedná o vyloženě bezvadný start, ale snímek ještě nebyl uveden v mnoha evropských zemí, včetně České republiky. Rozpočet navíc činil jen pouhých 13 milionů, takže film by se nějakému velkému komerčnímu maléru měl nakonec vyhnout. Uvidíme v nadcházejících týdnech.

Na třetím místě se udržel akčnák The Beekeeper s Jasonem Stathamem, který po svém pátém týdnu utržil pro domácí box office přes 3,4 milionu dolarů, celosvětově má snímek na kontě skoro 134 mega. Tady už je to mnohem lepší, rozpočet se údajně pohyboval kolem 34 – 40 milionů, tudíž tvůrci mohou být s takovýmto výsledkem jednoznačně spokojení. Zájem v kinech navíc opadává poměrně pomalu, takže kdo ví, možná to snímek dotáhne i na 150 mega.

Čtvrté místo patří nezvyklému titulu. A to epizodě ze seriálu The Chosen, jehož díly se čas od času dostanou také do kin. Epizoda utržila v kinech 3,15 milionu dolarů, celkově to dělá zas 12,6 mega. Jedná se každopádně o podívanou, která je určená především pro křesťanské publikum.

A na pátém místě máme Wonku, který se v TOP 5 drží už devátým týdnem. Ten po víkendu utržil 3,12 milionu dolarů, celosvětově má zas na kontě skoro 588 mega. Z filmu se stala hezká trvalka, kterou může studio Warner Bros. považovat za parádní úspěch. 

A na co do kina tento týden? Máme hned tři tipy.

Pokud jste fanoušci Sonyho marvelovek, tak můžete zkusit dát šanci snímku Madam Web, ve které si mladou verzi slavné komiksové telepatky zahraje Dakota Johnson. V kinech od 14. 2. 2024. 

Pokud milujete filmy o hudebních legendách a líbí se vám reggae, jednoznačně zajděte na životopisný titul Bob Marley: One Love, který si posvítí jak na tvorbu slavného zpěváka, tak i na jeho osobní život. V kinech od 15. 2. 2024.

A pokud rádi zajedete i na nějaký ten méně mainstreamový film, tak zkuste dát šanci chválenému historickému dramatu Zóna zájmu, který se zaměří na život Rudolfa Hösse, nacistického funkcionáře a hlavního velitele vyhlazovacího koncentračního tábora v Osvětimi. V kinech od 15. 2. 2024.