Milovníci League of Legend, přišel váš čas! Na Netflix zamíří druhá série skvělého seriálu Arcane (2021), který je napříč médii velmi kladně hodnocený. Za to můžeme vděčit studiu Riot a animačnímu studiu Fortiche, které odvedlo absolutně božskou práci. Nyní se konečně blíží druhá sezóna. A nejnovější trailer nám dokazuje, že tvorba seriálu je ve správných rukou. Podívat se na něj můžete výše.

Příběh sester Vi (Hailee Steinfeld) a Jinx (Ella Purnell), na které čeká osudný střet, bude pokračovat dál. A zdá se, že zajde do náležitě velkolepých rovin. Fanoušci by ovšem zároveň měli počítat s tím, že druhá řada bude zároveň finálová. Některé to může zamrzet, ale na druhou stranu musíme pamatovat na to, že je mnoho seriálů, které sice začaly skvěle, ale s přibývajícími sezónami šla kvalita hodně rychle dolů. Pokud tudíž bude mít druhá řada alespoň stejně slušnou kvalitu, kterou měla i řada první, Arcane se s námi bude moci rozloučit se ctí. Navíc je zde stále ještě možnost, že Netflix nám nadělí pár spin-offů, vzhledem k úspěšnosti celého seriálu by to nebylo vůbec překvapivé. 

Za zmínku každopádně stojí parádní hudební doprovod v podobě písně Paint The Town Blue od rapperky Ashnikko, která je jasnou narážkou na to, kterak Jinx uvedla všechno do pohybu. Však modrá je také její barva! Níže si můžete poslechnout celou skladbu.

Opět se každopádně můžeme těšit na vizuálně působivou podívanou, ve které nebude chybět spousta akce a emocí. Také už jdeme do finále, proto raději mějte připravené kapesníčky! První sezóna zaznamenala obrovský úspěch jak u kritiků, tak i u diváků, celý seriál si navíc mohou naplno užít i ti, kteří o herní předloze neví zhola nic. Pokud jste ho tudíž dosud neviděli, určitě to co nejdříve napravte! O druhé řadě by nám měl více odhalit Geeked Week, každoroční akce Netflixu, která začne už za pár týdnů. 

Showrunnery a hlavními scenáristy jsou Christian Linke a Alex Yee. Dále se ve druhé řadě představí Amirah Vann, Katie Leung, Elsa Davoine, Reed Shannon, Ellen Thomas, Kevin Alejandro, Brett Tucke, Mick Wingert a Harry Lloyd.

Druhá řada bude na Netflixu premiérovat někdy během listopadu, přesné datum zatím neznáme.