Vítejte v posledním letošním box office okénku! Primárním tématem bude samozřejmě smutné rozloučení s komiksovým univerzem DCEU, které neslavně uzavírá pokračování Aquamana. Už dlouhou dobu se počítalo s tím, že snímek si v kinech příliš dobře nepovede, server Box Office Pro například předpovídal, že film by mohl po svém zahajovacím víkendu utržit asi jen 32-42 milionů dolarů. Výsledek je ale nakonec ještě horší.

Film Aquaman a ztracené království po prvním víkendu utržil pro domácí box office jen mizerných 27,7 milionů. Když k tomu připočteme ještě pondělí, tak domácí tržby zatím činí něco kolem 40 milionů. Je sice pravda, že snímek vyšel těsně před Vánoci, kdy se lidé do kin už zas tolik nehrnou, ale stejně bychom neměli v následujících týdnech počítat s nějakým výraznějším zlepšením. Když k tomu připočteme tržby mezinárodní, tak film má momentálně celosvětově na kontě 120,1 milionů, rozpočet filmu byl asi něco kolem 210 mega. Co si budeme povídat, jedná se o velice slabý start, který předpovídá smutnou tečku za celým DCEU. Je samozřejmě ještě možné, že film zabere v následujících dnech po Vánocích, stejně by ale Warneři neměli počítat s žádným hitem. 

Na druhé místo spadl mnohem úspěšnější Wonka, který po víkendu utržil pro domácí box office 18 milionů dolarů. Domácí tržby se sice oproti minulém týdnu propadly o více než 53 %, ale když k tomu připočteme tržby mezinárodní, tak filmu se daří zatraceně dobře. Celosvětově totiž má Wonka už na kontě krásných 256,8 milionů, po druhém týdnu v kinech a na rozpočet, jenž činí 125 mega, je to velice slušný výkon. Tohle se Warnerům naopak rozhodně povedlo.

Na třetím místě máme novinku v podobě animáku Ptáci stěhováci, která po svém zahajovacím víkendu utržila pro domácí box office 12,4 milionů, celosvětově to zatím dělá 39,5 mega. Z rozpočtu 72 milionů je jasné, že film žádným mega hitem nebude, ale třeba se z něho v následujících týdnech stane úspěšná trvalka. To se holt budeme muset nechat překvapit.

Na čtvrtém místě máme romantickou komedii S tebou nikdy, ve které se v hlavních rolích objevily hvězdy Sydney Sweeney a Glen Powell. Ta po svém zahajovacím víkendu utržila 6 milionů dolarů. Snímek se do většiny světových kin ještě nedostal, u nás se ho například dočkáme až 11. ledna. Tudíž až v následujících týdnech se ukáže, zda bude snímek komerčním úspěchem. Rozpočet činil 25 milionů.

A na pátém místě máme indickou akční jízdu jménem Salaar. Ta po víkendu utržila 5,4 milionů dolarů, snímek si ale samozřejmě nejlépe vede přímo v Indii, kde to vypadá na další místní hit. Zda se ale snímku někdy dočkáme také u nás, je otázkou. 

Na tento týden pro vás žádné lákadlo do kina nemáme, ale pokud jste fanoušci jihokorejské kinematografie, můžete zkusit dát šanci netflixovému seriálu Příšera ze starého Soulu, jehož první část na streamovací službě premiérovala dva dny před Vánoci.

Zbylé epizody se na Netflixu objeví zase až 5. 1. 2023. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.