Do světa Zaklínače se v roce 2025 podíváme hned dvakrát. Pokud všechno půjde hladce, tak příští léto dorazí čtvrtá řada hraného seriálu, kde si už Řezníka z Blavikenu zahraje Liam Hemsworth. Ještě o něco dříve ale dorazí animovaný film jménem Zaklínač: Sirény z hlubin, o němž už víme nějaký ten pátek. Plnohodnotný trailer sice ještě na světě nemáme, ale v rámci letošní netflixovské akce Geeked Week jsme se dočkali krátkého klipu, který si můžete pustit výše.

Hned na začátku diváky pozdraví svým batmanovsko-geraltovským hlasem Doug Cockle, který bělovlasého zabijáka nestvůr namluvil v herních adaptacích od CD Projekt RED. Osobně mi to hned připomnělo, proč všechny Zaklínače hraju vždy jedině v polštině, ale nebudu zbytečně zlý. Klip nám pak ukáže kus konverzace mezi Geraltem a Marigoldem, jemuž opět propůjčil hlas Joey Batey ze seriálové adaptace. Během rozhovoru padne jméno, které by mohli poznat znalci knižních předloh. 

Řeč je o Essi Daven alias Očko, půvabné modrooké bardce, na kterou Geralt a Marigold narazili v povídce Trochu se obětovat. V chystaném animovanému filmu jí propůjčí hlas Christina Wren. Server Redanian Intelligence hlásí, že film by měl být skutečně adaptací zmíněné povídky, což by mohlo být fajn, osobně ji považuji za jednu z nejhezčích. Geraltovo brnění a medailon v klipu dávají jasně najevo, že film se bude odehrávat v univerzu hraného seriálu, podle všeho mezi pátou a šestou epizodou první řady.

Podle oficiálního popisu bude Geralt najat, aby prošetřil sérii útoků v přímořské vesnici, čímž je rázem vtažen do staletí trvajícího konfliktu mezi lidmi a rybolidmi. Se svými starými i novými přáteli bude muset jistou záhadu vyřešit co nejdříve. Jinak ono nepřátelství mezi dvěma královstvími přeroste v úplnou válku. 

Snímek si opět vzalo pod palec Studio Mir, které pracovalo také na prvním zaklínačovském animovaném snímku s podtitulem Vlčí sen (2021). V animáku se objeví i Yennefer, které opět propůjčila hlas Anya Chalotra.

O režii se postaral Hei Chul Kang (Voltron: Legendární obránce), scénář zpracovali Rae Benjamin a Mike Ostrowski, kteří psali pro seriálovou adaptaci.

Na Netflixu od 11. 2. 2025.