Na konci minulého měsíce nám Netflix nadělil teaser trailer na animovaný seriál Jurský svět: Teorie chaosu, nyní zde máme plnohodnotnou upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Jak už nějaký čas víme, příběh se bude odehrávat šest let po událostech předchozího seriálu Jurský svět: Křídový kemp (2020). Už o něco starší členové Šestky z ostrova Nublar se snaží najít pevnou půdu pod nohama a najít své místo ve světě, kde jim mohou ublížit jak dinosauři, tak i lidé.

Trailer v první řadě odhalí smrt Brooklynn, jedné z hrdinek původního seriálu, kterou usmrtí Allosaurus. Zbytek jejích přátel se ale začne domnívat, že za její smrt je ve skutečnosti zodpovědný někdo jiný. Někdo, kdo chce zlikvidovat i je. Zbylí hrdinové se tak budou muset znovu sejít, aby si zachránili krk a přišli této záhadě na kloub. V rámci toho také odhalí spiknutí, které ohrožuje dinosaury i celé lidstvo.

Showrunnery a hlavními scenáristy se stali Aaron Hammersley, který se jako režisér, producent a scenárista podílel na tvorbě seriálu Star proti silám zla (2015), a Scott Kreamer, jenž zas psal pro seriál Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví (2011).

V dalším dinosauřím dobrodružství uslyšíme hlasy herců jako Paul-Mikél Williams, Sean Giambrone, Raini Rodriguez, Ryan Potter a Peter Arpesella.

Na Netflixu od 24. 5. 2024.