Netflix se přednedávnem pochlubil se zcela novým trailerem na nadcházející animovaný seriál, který ponese název Barák (The House). A jak je z traileru vidno, podívaná to bude především pro dospělé. Děti by z toho možná i měly noční můry. Působivá stop-motion animace a bizarní atmosféra však nejsou jedinými aspekty, na které seriál láká. Dočkáme se v něm totiž hned tří samostatných příběhů, každý z nich se zcela odlišnou rodinkou. Jediná věc, která všechny tři rodiny spojuje, je tajemný barák, ve kterém v jistou dobu a v jistý čas přebývaly. V jednom z příběhů se tak dočkáme čtyřčlenné lidské rodiny, která podle vzhledu vypadá na to, že žije v 19. století. 

Druhá rodina se skládá z mluvících krys, které však převzaly lidské vlastnosti a charakteristiky. Jejich příběh by se zas měl odehrávat ve 21. století, přičemž by měl sledovat jakéhosi podnikatele, co se zabývá nemovitostmi. Ten chtěl původně celý barák prodat, ovšem celou akci mu naruší dva nezvaní hosté. Poslední příběh se zaměří zas na kočičí rodinu. Zde je ono prostředí kolem Baráku asi nejpodivnější. Hlavní úlohu by v něm měla sehrávat kočka jménem Rosa, která chce obnovit zašlou slávu svého nového domovu. Brzy ale zjistí, že něco takového nebude úplně jednoduché. Trailer nám tak ukáže řadu scén ze všech tří příběhů, přičemž všechny ukázky divákovi dokazují, že Barák rozhodně nebude tradiční animovanou podívanou, kterou by člověk od jiných stop-motion projektů mohl čekat. 

Každá epizoda pochází od jiného režiséra. Příběh o lidské rodince si vzali a starost Marc Roels a Emma de Swaef, krysí příběh zas Niki Lindroth von Bahr a kočičí příběh Paloma Baeza. Za animací stojí studio Nexus, od kterého Netflix následně odkoupil práva. V seriálu uslyšíme hlasy herců jako Matthew Goode, Helena Bonham Carter, Miranda Richardson, Will Sharpe a Mia Goth. Premiéry se dočkáme 14. 1. 2022.