Studio Paramount nám přesně za dva týdny nadělí nový hraný snímek o Transformerech s podtitulem Probuzení monster, který je podle prvních reakcí velice povedenou podívanou. Ovšem pokud o tom i tak máte pochyby, tak se vám vůbec nebudeme divit.

Paramount chce každopádně se slavnou sérií pokračovat i na jiných frontách. Chystá totiž animovaný snímek jménem Transformers One, který už nabral na palubu celou řadu slavných hereckých tváří. Původně jsme se měli filmu dočkat příští rok v létě, přesněji 19. 7. 2024. Nyní se ale zdá, že studio krapet změnilo plány a premiéru odložilo. Ovšem naštěstí nijak zvlášť dramaticky.

Premiéra tak byla odsunuta na 13. 9. 2024, to znamená o necelé dva měsíce. Jistě, filmů o obřích robotech jsme tu v posledních letech měli habaděj, ale chystaný animovaný snímek bude v jistém ohledu jedinečný. 

Transformeři se v něm do animované celovečerní podoby vrátí po téměř 40 letech. Posledním animovaným filmem v milované franšíze byl titul The Transformers: The Movie z roku 1986, jenž byl založený na televizním seriálu Transformers (1984).

Chystaný snímek se může každopádně chlubit opravdu parádním obsazením. Jednu z hlavních rolí ztvární Chris Hemsworth, který si zahraje mladého Optima Primea, asi nejslavnějšího Transformera a budoucího vůdce Autobotů. Připojí se k němu jeho marvelovská kolegyně Scarlett Johansson, která se zas ve snímku chopí role růžové Autobotky Elity. Další hvězdou, kterou si můžeme pamatovat z MCU, se stane Brian Tyree Henry, jenž propůjčí hlas záporákovi Megatronovi.

Hereckou skvadru pak ještě doplnili Keegan Michael Key jako Bumblebee, Jon Hamm jako Sentinel Prime a Lawrence Fishburne jako Alpha Trion. 

Děj filmu by se měl z velké části odehrávat na planetě Cybertron, nepřekvapivě by se měl také zaměřit na vztah mezi Optimem a Megatronem, ze kterých se v budoucnu stanou dva velcí arci-nepřátelé. Zda ale bude Optimus ve filmu chrlit nějaká sáhodlouhá moudra, se necháme překvapit.

O režii filmu se postará Josh Cooley, který natočil i úspěšnou pixarovku Toy Story 4: Příběh hraček (2019).