Letos se o Pánovi prstenů bude mluvit hodně. Však také není divu, již 2. 9. 2022 vyjde první série seriálu Pán prstenů: Prsteny moci od Amazonu, přičemž prvního pořádného teaser traileru jsme se dočkali teprve nedávno. Není to však jediný projekt z fantastického světa J. R. R. Tolkiena, který je ve výrobě. Za pár let se totiž dočkáme samostatného filmu ze Středozemě, který bude vytvořen ve stylu anime. A nyní už známe jak oficiální název, tak i datum premiéry. Připravovaný anime film se bude jmenovat The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim. Premiéra je stanovená na 12. 4. 2024. Studio Warner Bros., pod kterým snímek vzniká, navíc zveřejnilo první concept art, na který se můžete podívat níže. Titulní fotka je z animovaného Pána prstenů, který vyšel v roce 1978. 

Obrázek tak vyobrazuje bitvu o Edoras, hlavní město království Rohanu, na které útočí pravděpodobně divocí muži z Vrchoviny a jeden olifant. Příběh se má odehrávat 200 let před událostmi Hobita, přičemž se zaměří na devátého rohanského krále Helma Hammerhanda, podle kterého byla následně pojmenována i slavná pevnost Helmův žleb, na níž se v Jacksonově trilogii odehrála možná ta nejlepší filmová bitva všech dob. Anime film se tak má odehrávat ve stejném univerzu, ve kterém byly i všechny tři slavné snímky. Dočkat bychom se tak měli velké a ničivé války mezi Rohiry a divokými lidmi z Vrchoviny, která pro statečný koňský národ málem dopadla katastrofálně. 

O režii se postará veterán anime filmů Kenji Kamiyama, který je například jedním z tvůrců snímku Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, pokračování slavného seriálu Ghost in the Shell. Je taktéž jedním z tvůrců seriálu Blade Runner: Black Lotus, který vyšel minulý rok. Na výrobě se taktéž bude podílet Philippa Boyens, jedna z hlavních scénáristek původní hrané trilogie Pána prstenů. Tentokrát se však ujme role výkonné producenty.

Podíváte se?