The World Ends with You je akční RPG s prvky urban fantasy od Square Enix. Hra se odehrává v moderním prostředí nákupní zóny Shibuya Tokiu a inspiraci na její vizuální zobrazení čerpali tvůrci z předcházejících Square Enix her, jako například Kingdom Hearts. Anime adaptace bychom se měli dočkat v roce 2021.

Takeharu Ishimoto, který skládal hudbu pro videohru, se chystá pracovat i na anime. Taktéž uvedl, že anime se bude odehrávat v jiném časovém období, nežli hra.

Režie anime se ujímá Kazuya Ichikawa (Monster Strike the Animation, Clean Freak! Aoyama kun, Tantei Team KZ Jiken Note). Scénáristou je Midori Gotou.

Tetsuya Nomura a Gen Kobayashi mají na starosti návrh postav. O animační práce se postará studio DOMERICA (Flying Witch Petit) a Shin-Ei Animation (Mysterious Joker, Doraemon) se postará o produkční stránku vývoje.

Když byl Ichikawa dotázán, zda bude anime sledovat příběh hry, řekl, že některé části hry byly změněny a jiné ponechány, ale nemohl potvrdit, že bude sledovat příběh hry. Co však potvrdil je časový posun. Anime nebude zasazeno do roku 2007, ale ukáže Shibuyu tak, jak vypadá dnes. Tomu bude odpovídat i technologie. Neuvidíme ikonická "véčka", ale dotykové smartphony.

Kouki Uchiyama se vrací do franšízi, aby ztvárnil Nekua. Ostatní dabéři, včetně Anna Hachimine jako Shiki, Subaru Kimura jako Beat, Ayana Taketatsu jako Rhyme a Ryohei Kimura jako Joshua, také. Pokud jste si oblíbili audio složku hry, s anime budete pravděpodobně spokojeni.

Původní videohra byla vydána v Japonsku na Nintendo DS v roce 2007 a na západě o rok později. Mobilní hry pro iOS jsme se dočkali v roce 2012 a na Android v roce 2014. Renesanci však hra zažila v roce 2018, kdy vyšla na Nintendo Switch. Některé části hry se dokonce dostaly i do hry Kingdom Hearts.