Mexický filmař Guillermo del Toro už nějaký čas připravuje svou vlastní filmovou verzi o Frankensteinovi a jeho monstru, kterou zpracovává s požehnáním od Netflixu. Už od jara minulého roku byla s projektem spojována tři známá jména, Oscar Isaac, Mia Goth a Andrew Garfield. Na světlo světa se ale vynořily poměrně překvapivé informace, které se týkají nejenom obsazení, ale i samotných rolí.

V první řadě vyšlo najevo, že Garfield si ve Frankensteinovi nakonec nezahraje. Jelikož hlavní část produkce se musela kvůli stávkám herců a scenáristů v Hollywoodu posunout, hercovi se projekt začal křížit s jiným natáčením. Snímek už ale našel náhradu. Místo Garfielda se ve snímku objeví Jacob Elordi, herec ze seriálu Euforie (2019), který nedávno zazářil v thrilleru Saltburn. Zajímavé ale je, koho bude hrát.

Ještě v půlce podzimu minulého roku to vypadalo, že slavné Frankensteinovo monstrum si zahraje Oscar Issac, o čemž následně informovaly i mnohé významné mediální servery. Nyní se ale zdá, že to s těmi rolemi bude trochu jinak. Oscar Isaac si zřejmě nakonec nezahraje slavného netvora, nýbrž jeho stvořitele. Podle serveru Deadline by se měl herec chopit úlohy doktora Viktora Frankensteina, přičemž Garfield měl zas původně ztvárnit jeho monstrum, tato úloha ale nyní připadne Elrodimu.

Pak tu ještě máme výše zmíněnou Miu Goth, o které server What’s on Netflix minulý rok psal, že ztvární Frankensteinovu nevěstu. Ale jelikož se nepotvrdily jeho informace o tom, kdo se role Frankensteina a jeho monstra chopí, ještě si raději počkáme na nějaké pořádné potvrzení. 

Příběh bude každopádně vycházet ze slavného příběhu od autorky Mary Shelleyové, která ho sepsala na začátku 19. století. A jelikož nám ho nadělí Guillermo del Toro, který má s hororovým žánrem bohaté zkušenosti, můžeme se těšit na náležitě temnou podívanou. Režisér se netají tím, že Frankenstein byl jeho vysněným projektem, který toužil natočit od doby, co poprvé zhlédl slavnou celovečerní verzi z roku 1931 od Jamese Whalea.

Dále se ve snímku objeví Christoph Waltz, Felix Kammerer, Lars Mikkelsen, David Bradley a Christian Convery. Oficiální datum premiéry zatím neznáme.