Na začátku měsíce došlo v jedné škole v Miami k poněkud nešťastné události, ze které bude mít patrně nejedno nebohé dítě noční můry. Jeden z učitelů nechal žáky ze čtvrté třídy, do které chodí většinou děti ve věku 9-10 let, vybrat si film, na nějž se podívají. Žáci si ale vybrali snímek Medvídek Pú: Krev a med (Winnie the Pooh: Blood and Honey). A to patrně v domnění, že jde o nevinnou a roztomilou pohádku se sympatickým méďou a jeho přáteli ze Strokorcového lesa. Jistě, podtitulek už mohl napovídat, že na ně nic takového nečeká, ale žákům evidentně stačil fakt, že to bude film o Medvídkovi Pú. A ten přece je pro děti, ne?

Učitel si však neověřil, co za film vlastně bude svým žákům pouštět, tudíž je následně neúmyslně vystavil hrůzám, které pro děti rozhodně nejsou. Jak možná už víte, Medvídek Pú: Krev a med je totiž krvavým slasher hororem, ve kterém se ze známého dětského hrdiny stane vraždící stvůra. 

Krátce po začátku filmu ale začaly děti učitele zděšeně žádat, aby film vypnul, ale ten ho podle všeho nechal běžet asi ještě 20-30 minut. Podle ředitelky školy následně učitel snímek urychleně vypnul, jakmile zjistil, že dětem asi žádnou milou pohádku nepustil. Ano, také se nám zdá divné, že mu to trvalo asi půlhodinu. Žákům to ale beztak stačilo k tomu, aby byli oním zážitkem náležitě otřeseni, v rámci čehož jim pak škola poskytla i psychologické poradenství. Sama ředitelka pak rodiče ujistila, že se nic takového už opakovat nebude.

K celé situaci se každopádně vyjádřil i sám režisér filmu Rhys Waterfield, který poskytl rozhovor serveru Variety. Filmař označil událost za „šílenou“, přičemž zároveň doufá, že těm žákům nezničili zbytek dětství. Zároveň se také podivoval na tím, jak mohl onen učitel nechat film běžet skoro 30 minut, protože k určitým šílenostem dochází už v prvních 10 minutách. 

Waterfield zároveň už lákal na pokračování, které má na světě i první fotky. Kromě titulárního medvídka bychom se opět měli dočkat jak přeobsazeného Kryštůfka Robina, tak i dalších zvířátek Strokorcového lesa. A samozřejmě se můžeme těšit na další dávku pořádné brutality, která se pokusí překonat tu z předešlého dílu.

Ve snímku se objeví herci jako Scott Chambers, Tallulah Evans, Simon Callow, Alec Newman, Peter DeSouza-Feighoney, Marcus Massey, Nicola Wright, Chrissie Wunna a Ash Tandon.

V amerických kinech by se měl druhý díl objevit 14. 2. 2024. Ano, na Valentýna.