Jak už nějakou dobu víme, společnost AMC se v posledních měsících potýká s určitými finančními problémy, v rámci kterých nedávno oznámila, že bude provádět rozsáhlá a drastická opatření na snížení nákladů. Nedávno to odnesl také výborně hodnocený sci-fi seriál Pantheon, který na AMC+ premiéroval na začátku podzimu minulého roku.

Ještě v roce 2020 stanice nařídila výrobu dvou sezón, ale té druhé se už nakonec nedočkáme. AMC se totiž rozhodlo seriál pro druhou řadu neobnovit, tudíž hlavní příběh patrně zůstane neuzavřený. Samotný děj vyprávěl o mladé dívce jménem Maddie (Katie Chang), kterou jednoho dne kontaktuje online její otec, o němž se domnívala, že už je po smrti. Maddie zjistí, že významná společnost jménem Logorhythms jejího otce zajala, přičemž jeho mysl následně použila k vytvoření vyspělé umělé inteligence. 

To vše je ale součástí mnohem většího plánu a spiknutí, které začne následně ohrožovat stabilitu celého světa. Pokud budou představitelé společnosti ve svém plánu úspěšní a vytvoří ze svých mozků dokonalé „stroje“, nebude jim už nic stát v cestě. Na seriál se ze všech stran valily především pozitivní reakce, o to větší je proto škoda, že už se další řady nedočkáme. Tedy možná.

Podle serveru Deadline je stále možné, že AMC seriál nabídne jiným streamovacím službám. Vyšlo totiž najevo, že produkce druhé řady je již dokončená. Tudíž už jen s ohledem na usilovnou práci tvůrci by bylo fajn, kdyby se druhá řada nakonec někde objevila, aby ona práce nepřišla úplně vniveč. Ale raději ještě nepředbíhejme.

Nejedná se každopádně o jediný seriál, který AMC v rámci svého snižování nákladů zlikvidovalo. Zrušení se dočkaly i série jako 61st Street, Invitation to a Bonfire, Demascus a Moonhaven

Tvůrcem a hlavním scenáristou seriálu se stal Craig Silverstein, který už je zodpovědný za vznik sérií jako Nikita a Terra Nova. Dále také na scénáři pracoval sci-fi veterán Michael Taylor, jehož práce zahrnuje tituly jako Star Trek: Hluboký vesmír devět, Star Trek: Vesmírná loď Voyager a Battlestar Galactica.