Čtvrtletník Modrá CREW jsme v našich článcích už mnohokrát zmiňovali. Jedná se komiksový svazek vycházející jednou čtvrt roku, který čtenářům nabízí povětšinou méně známý evropský komiks, 100 plnobarevných stran, nízkou cenu, a především uzavřené příběhy maximálně přes tři čísla. Avšak s čtvrtletníkem Modrá CREW je spojená jedna série, která celý tento kolotoč roztočila a po celou dobu životnosti stále občas vyjde.

Přečtěte si také: Ukončení komiksové série Jednorožec ve čtvrtletníku Modrá CREW 17

Řeč je samozřejmě o francouzském akčním komiksu Ekhö, zrcadlový svět od Christopha Arlestona (Trollí válka). Ten ve Francii vychází již od roku 2013 a těší se velmi značné popularitě. Hlavní hrdinkou je dívka Mravena Draapulová žijící v našem, avšak značně alternativním světě, kde funguje magie, nefunguje elektřina, žijí obludy, draci a další podivné bytosti. Mravena není obyčejnou dívkou, protože ji občas posednou duše mrtvých lidí. A každé další posednutí ji přivede nejen k dobrodružství, ale taktéž k vyšetřování.

Fakt, že se o sérii Ekhö, zrcadlový svět dnes bavíme, samozřejmě není náhoda. V novém výtisku Modrá CREW s pořadovým číslem 18 se totiž série Ekhö, zrcadlový svět vrátí a s ní i další dva příběhy Mraveny Draapulové. Ta se tentokrát vydá do Londýna, kde se bude muset vypořádat se záhadou ztraceného čaje. Následně se hrdinka vrátí zpět do New Yorku, aby zde vyšetřila, co se skrývá v tamní kanalizaci.

Nakladatelství CREW čtenářům slibuje, že na ně opět čeká sexy, zábavné a akční dobrodružství, tak jak jsou u série Ekhö, zrcadlový svět zvyklí. Modrá CREW 18 bude obsahovat sedmý a osmý díl Mraveniných dobrodružství. Komiks s překladem od Richarda Podaného bude k dostání od 27. dubna/apríla 2021 za 199 korun.