Příběh Romea a Julie jsme tady už měli mnohokrát. Někdy přiznaně a jindy spíše omylem. Téma dvou znepřátelených rodin a milenců, kteří si k sobě napříč přání jejich rodičů najdou cestu, je natolik univerzální, že je těžké se mu někdy vyhnout. Nový film Die in a Gunfight se vydal tou přiznanou formou, i když očividně vyměnil meče a dýky za střelné zbraně a přidal trochu nadsázky.

Rathcartovi a Gibbonovi jsou dvě znepřátelené rodiny. Obě vlastní mediální impérium v současném New Yorku. Jejich dospívající děti se do sebe zamilují, a to navzdory snaze držet je od sebe. Samozřejmě, že jejich rodiny to nenechají jen tak. Do příběhu se zapojí nájemní vrazi a kulky začnou létat vzduchem.

Film zrežíruje Collin Schiffli, který má na kontě zatím jen dramata Animals a All Creatures Here Below. Možná to bude snímek, kterým se zapíše do povědomí, protože scénář zpracovali Andrew Barrer a Gabriel Ferrari. Ti mají na svědomí Marvelovku Ant-Man and the Wasp. Hlavní pár ztvární Alexandra Daddario (Pobřežní hlídka) a Ben Diego Boneta (Terminátor: Temný osud). Za zmínku stojí ještě charismatický Travis Fimmel, kterého všichni známe jako Ragnara z Vikingů. 

Trailer se prezentuje křiklavými neonovými barvičkami a komiksovými prostřihy. Už podle něho neočekávám žádný propracovaný krvavý balet. Herci však s pistolemi v ruce vypadají jako řádní drsňáci a zdá se, že si role užívají a mohlo by se tak jednat o stylovou jednohubku. Jak to celé dopadne, se američtí diváci dozví v kinech 16. července. My si však asi budeme muset počkat na digitální a DVD distribuci.