Na špionážní akčňák jménem Rachel Stoneová: Sázka na Srdce, ve kterém se v hlavní roli objeví Gal Gadot, láká Netflix už dlouho. Podle vydaného traileru se zdá, že se bude jednat o vcelku tuctovou podívanou, která však na nějaké to deštivé sobotní odpoledne snad pobaví. Ale kdo ví, třeba nás snímek ještě mile překvapí. Přesvědčit se o tom budeme moct již zítra, kdy bude snímek na streamovací platformě premiérovat.

Příběh se zaměří na Rachel Stonovou (Gadot) extrémně nadanou agentku, která pracuje pro tajnou mírovou organizaci jménem Charta. Ta se snaží udržovat na světě pořádek, k čemuž jí pomáhá vyspělá umělá inteligence jménem Srdce. Ta dokáže predikovat, co nepřátelé Charty provedou ještě dřív, než to opravdu udělají (ano, také nám to připomíná Minority Report). Nyní je Rachel v utajení nasazena do špionážní jednotky MI6, kde vystupuje jako nezkušená technička. Když ale jednu z misí zmaří tajemná hackerka Keya Dhawan (Alia Bhatt), Rachel bude muset dokázat, proč si uvnitř Charty udělala takové jméno. 

Nějakou dobu už také máme venku několik plakátů, na kterých se nacházejí primární postavy celého příběhu. Na koho všeho se tedy můžeme těšit? 

JAMIE DORNAN JAKO PARKER

Vůdce zvláštní jednotky MI6, ve které Rachel působí. Jedná se o velice schopného agenta s idealistickými představami, který ze začátku ve schopnosti naší hrdinky příliš věřit nebude, ale brzy si přece jenom získá jeho respekt.

ALIA BHATT JAKO KEYA DHAWAN

Výše zmíněná tajemná hackerka, která se snaží ukrást Srdce. Není známo, co přesně s ním hodlá udělat, ale nic dobrého to pravděpodobně nebude. Postavu ztvární bollywoodská superstar Alia Bhatt, pro kterou to bude první role ve filmu v kompletně anglickém znění. 

MATTHIAS SCHWEIGHÖFER JAKO JACK OF HEARTS

Génius a technický specialista Charty, jenž úzce pracuje přímo s virtuálním mechanismem samotné umělé inteligence.

Dále se ve snímku představí Sophie Okonedo jako Nomad, další velice schopná agentka Charty, pak Paul Ready jako Max Bailey, konspirační teoretik se zlatým srdcem, který je nejenom přítelem Rachel, ale i řidičem MI6 a operátorem komunikace, jenž podporuje svůj tým v terénu, a nakonec Jing Lusi jako Theresa Yan. Ta by zas měla ztvárnit zkušenou ostrostřelkyni MI6, která umí zachovat chladnou hlavu a je vždy spolehlivým týmovým hráčem. 

Režijního kormidla se ujal Tom Harper, který je známý svou prací na seriálu Vojna a mír (2016). Také se podílel na režii několika epizod první série ikonického britského seriálu Peaky Blinders (2013).

Scénář byl vytvořen Gregem Ruckou a Allison Schroeder. Rucka je především známý jako komiksový autor a v roce 2020 napsal akční film Nesmrtelní (The Old Guard) pro Netflix. Allison Schroeder zase stojí za historickým dramatem Skrytá čísla (2016) a momentálně pracuje na scénáři filmové adaptace videohry Minecraft.

Snímek na Netflixu vychází zítra, tedy 11. 8. 2023.