Steampunk je pro lidi velmi fascinujícím a oblíbeným subžánrem a je jedno, jestli se jedná o knihu, seriál, film nebo videohru. A dá se vlastně říci, že titulů s tímto tématem je vcelku dost málo, protože uchopit steampunk tak, aby byl originální, je velmi náročné. Český spisovatel fantastiky, Leonard Medek, jehož rukopis můžete znát z knih jako Conan: Meče zrady, Dobrodruh nebo Půlnoční jezdec, právě na jedné knize s tímto tématem pracoval a dočkáme se jí velmi brzy.

Přečtěte si také: Spojení steampunku a Lovecraftovského hororu? To je nová komiksová série Democritus Brand and the Endless Machine

Špionážní steampunk s názvem Taranitový triptych nás nejdříve seznámí s objevem, který navždy změnil vývoj lidstva. Robert Falcon Scott v roce 1902 při polární expedici narazil na jižním pólu na nové palivo, taranitum. Velice výkonné taranitové kotle umožnily stavět vyspělé stroje, jaké tu zatím nebyly. Tuto možnost mají však jen ti, kteří mají k taranitu a tajným technologiím přístup. Následně se vžijeme do role agentů Jeho Veličenstva, kteří budou muset vyřešit tři rozdílné případy, jež budou ve formě povídek s názvy Zločin v transpolárním expresu, Tajemství žhavého ostrova a Když prší do korsetů.

Zajímavý příběh od Leonarda Medka, který vyniká netradičním způsobem vyprávění, bude vydávat nakladatelství Straky na vrbě již ve středu 5. srpna/augusta tohoto roku. Pokud patříte mezi fanoušky steampunku a galantních agentů, určitě byste knihu s názvem Tarantinový triptych neměli minout.