Matt Reeves stojí jako scénárista i režisér za nadcházejícím filmem The Batman, kde se poprvé představí v roli netopýřího muže Robert Pattinson. Dlouho očekáváná novinka nás čeká již příští měsíc a celý film provází masivní reklamní kampaň. Matt Reeves se ale rozpovídal o jiné verzi Batmana, která se mu dostala do rukou, když jednal s Warner Bros. o možnosti dostat bdělého strážce Gothamu pod svá křídla.

Než se totiž kormidla chopil Matt Reeves, tak byl v přípravě sólový film Batmana v hlavní roli s Benem Affleckem, který měl film samotný i produkovat. Pětapadesátiletý Reeves se v rozhovoru pro Esquire Middle East nechal slyšet, že mu Warneři nabídli právě tento scénář ke zpracování.

„Četl jsem scénář, který byl naprosto relevantním pohledem na film, který by byl velmi akční. Byl také úzce propojený s celým DCEU a mělo se zde objevit několik hlavních postav z ostatních filmů a komiksů. Jen jsem věděl, že když jsem četl tento konkrétní scénář, tak že to nebyl způsob, jakým bych chtěl Batmana udělat.“

Scénář samotný pak Reeves nazval vzrušujícím a připomínajícím příběhy Jamese Bonda. Bylo by určitě zajímavé sledovat Affleckova Batmana ve vizi, která je ve scénáři zmiňována, ale s největší pravděpodobností se zpracování této vize už nikdy nedočkáme.

Matt Reeves, který tvořil scénář společně s Peterem Craigem, se vyjádřil i k tomu, že Batmana potřeboval udělat pro sebe osobnějšího, aby mohl svoji vizi pořádně propracovat. A zdá se, že na to Warneři slyšeli, protože Reeves nám naservíruje Batmana na začátku své kariéry a autor se netají jistou inspirací v temných detektivkách typu Sedm nebo Zodiac, což je rozhodně pozice, kde Batmana na filmovém plátně ještě neznáme.

Kromě Roberta Pattinsona v roli Batmana se ve filmu objeví i Zoë Kravitz jako Catwoman, Andy Serkis jako Alfred Pennyworth, Jeffrey Wright jako James Gordon, Colin Farrell jako Penguin a Paul Dano jako The Riddler. Film jde do kin již 4. března a vy se rozhodně můžete těšit na obsáhlou recenzi.