Tak to vypadá, že snímek 28 Years Later (28 let poté), dlouho očekávané pokračování slavného zombie titulu z roku 2002 od Dannyho Boylea (Yesterday) a Alexe Garlanda (Občanská válka), bude nabitý hereckými hvězdami. Server Deadline hlásí, že k chystanému filmu se připojili britští herci Aaron Taylor-Johnson a Ralph Fiennes. Zároveň také server potvrdil, že ve filmu se objeví i Jodie Comer, o jejíž účasti se šuškalo před několika týdny.

Aarona Taylora-Johnsona můžeme znát z filmů jako Kick-Ass (2010), Avengers: Age of Ultron (2015) a Noční zvířata (2016), letos ho také uvidíme v akčňáku Kaskadér a Sony marvelovce Lovec Kraven. A možná to bude i příští James Bond.

Ralpha Fiennese bude bezpochyby znát každý milovník filmových adaptací Harryho Pottera, ve kterých ztvárnil Lorda Voldemorta. Mezi jeho další slavné filmy patří ještě například Schindlerův seznam (1993), Anglický pacient (1996) a V Bruggách (2008). 

Jistě, obsazení je to rozhodně jaksepatří sympatické, ale stále by nás zajímalo, zda si ve filmu zahraje ten Cillian Murphy. V původním snímku 28 dní poté ztvárnil hlavního protagonistu Jima, což byla role, která mu v podstatě nakopla celou jeho kariéru. Zatím je jisté stále jen to, že u chystaného pokračování bude vykonávat úlohu výkonného producenta. Hodně bychom se ale divili, kdyby pro něj Boyle a Garland opět nenašli místo.

Před několika týdny se také šuškalo o tom, že ve filmu by se mohl objevit i Charlie Hunnam (Gentlemani), nicméně jeho účast Deadline nepotvrdil. Je každopádně možné, že jeho roli nakonec převzal výše zmíněný Aaron Taylor-Johnson.

O distribuci filmu se nakonec postará studio Sony. Jednat by se mělo o začátek nové trilogie, kterou celou sepsal Alex Garland. První díl natočí Danny Boyle, druhý zas Nia DaCosta (Marvels). Natáčení prvního dílu by mělo začít ještě letos, hned poté by měla začít produkce dvojky.