Starověká a zpomalené záběry milující jízda 300: Bitva u Thermopyl (2006), která vychází ze známého komiksu od Franka Millera a Lynn Varley, patří do období, kdy režisér Zack Snyder točil ještě dobré filmy. Nyní se ale zdá, že se do řeckých končin podívá znovu.

Server Variety hlásí, že Warner Bros. Television připravuje nový seriál, který má být prequelem k výše zmíněnému filmu o třístovce udatných Sparťanů. Celý projekt je ve velice brzkých fázích příprav, zatím tak není ani jasné, kdo vlastně seriál napíše. Snyder ale už podle serveru s Warnery jedná o možnosti chopit se otěží jak režiséra, tak i výkonného producenta. K seriálu by se také mohla připojit jeho manželka a producentka Deborah Snyder, která dohlížela i na výrobu původního filmu. 

Zatím není známo, o čem přesně seriál bude. Pokud jste ale dávali na hodinách dějepisu pozor, tak možná víte, že Xerxés nebyl prvním králem Perské říše, který se rozhodl Řecko napadnout. Asi 12 let před bitvou u Thermopyl zahájil invazi do Řecka i Xerxův otec Dareios I., ta však po slavné bitvě u Marathónu skončila pro Peršany neúspěšně. Je tedy možné, že se podíváme právě do tohoto období? To holt uvidíme, budeme každopádně doufat, že se to dozvíme ještě letos.

Původní snímek z roku 2006 každopádně zaznamenal slušný komerční úspěch, z rozpočtu 60 mega se mu podařilo utržit až 456 milionů dolarů. 

Ještě také stojí za to připomenout, že Snyder připravuje další starověkou podívanou. Tou má být snímek Blood and Ashes, který se zas má zaměřit na Alexandera Velikého. Zatím ale není známo, kdy přesně se projektu vlastně dočkáme.