Druhým celovečerním filmem režiséra Zacka Snydera se stala adaptace známého komiksu od Franka Millera jménem 300: Bitva u Thermopyl. V té se spartský král Leónidás (Gerard Butler) vydal se svou třístovkou udatných Sparťanů k Horkým branám, aby čelil masivní armádě perského krále Xerxa.

Diváky skvěle přijatý snímek je plný zpomalených akčních záběrů a namakaných řeckých bojovníků, přičemž při pohledu na ně možná začnete znovu přemítat, zda si fakt nepořídit permanentku do posilovny. Z komerčního hlediska si film také vedl velice slušně, z rozpočtu 60 milionů dolarů se mu podařilo utržit až 456 mega.

V roce 2014 pak vychází pokračování jménem 300: Vzestup říše, na kterém se však Snyder podílel pouze jako jeden ze scenáristů. Druhý díl už se ale dočkal slabšího přijetí. A to jak z hlediska tržeb, tak i diváckých reakcí. Někdy v budoucnu se ale můžeme těšit na další starověkou jízdu. 

V roce 2019 začal Snyder psát snímek Blood and Ashes, který je sice popisován jako „pokračování“ filmu 300, ale zaměří na zcela odlišnou etapu starověké historie. Příběh by se tentokrát měl zaměřit na Alexandra Velikého, slavného vojevůdce, kterému se podařilo probít se až do Indie. Chystaný snímek by se měl z velké části zaměřit na vztah mezi ním a jeho pravou rukou Faistiónem. Podle Snyderových slov bychom měli očekávat neuvěřitelně homoerotickou a nesmírně násilnou podívanou, kde o sex a krvavé bitvy jednoznačně nebude nouze.

Práva na film nějakou dobu vlastnila společnost Warner Bros., se kterou Snyder v minulosti spolupracoval, ovšem to se v posledních letech změnilo. Nyní ale práva Warnerům propadla, tudíž se mohou opět vrátit do rukou Snyderovi. 

Momentálně je tak v plánu nabídnout projekt jinému studiu, které by ho mohlo následně převést do filmové podoby. Jelikož Snyder momentálně úzce spolupracuje s Netflixem, který mu tento měsíc uvede první část jeho velkolepé sci-fi Rebel Moon, tak je vcelku dost možné, že filmu nakonec vdechne život právě tato slavná streamovací služba.

Otázkou také jde, zda se Snyder chopí otěží režie, je totiž možné, že tuto úlohu nakonec přenechá někomu jinému. Ale to se necháme překvapit.