Dlouho očekávané pokračování skvělého zombie titulu 28 dní poté (2002), k němž se opět vrací na palubu jak scenárista Alex Garland (Občanská válka), tak i režisér Danny Boyle (Yesterday), je na cestě. Sice ještě nějaký čas potrvá, než se filmu 28 Years Later (28 let poté) dočkáme v kinech, ale zatím se nám aspoň rozšiřuje obsazení. A nyní známe jméno další herecké posily.

K filmu se připojil britský herec Jack O'Connell, kterého můžeme například znát jako záporáka z povedeného horůrku Jezero smrti (2008), případně jako hlavního hrdinu z válečného dramatu od Angeliny Jolie jménem Nezlomný (2014). Dále si zahrál v titulech jako 300: Vzestup říše (2014), Zkouška ohněm (2018) a Ferrari (2023).

Koho přesně si O'Connell zahraje, zatím není známo, ale údajně by se mělo jednat o klíčovou vedlejší postavu, která bude mít významnější roli v následujících filmech.

Zde se hodí připomenout, že v plánu je vydat rovnou celou trilogii filmů. Scénář ke všem dílům napsal Alex Garland, ovšem Danny Boyle natočí pouze první film, o druhý se postará Nia DaCosta (Marvels). Kdo se postará o závěr celé trilogie, zatím není známo.

Kromě O'Connella se k filmu připojili ještě další známí britští herci, jmenovitě Aaron Taylor-Johnson (Lovec Kraven), Ralph Fiennes (Menu) a Jodie Comer (Poslední souboj).

Stále velice trpělivě čekáme na nějaké to oznámení o tom, že ve filmu uvidíme i Cilliana Murphyho (Oppenheimer), který ve 28 dní poté ztvárnil hlavního protagonistu Jima.

Herec je zatím k projektu upsaný pouze jako jeden z výkonných producentů, ale hodně bychom se divili, kdyby se v chystaném pokračování nakonec neobjevil. Ale kdo ví, třeba se v chystané trilogii má objevit až o něco později. To se holt necháme překvapit. Natáčení prvního dílu každopádně začne ještě letos.