Jak už dlouho víme, Danny Boyle (Yesterday) a Alex Garland (Občanská válka) společnými silami připravují snímek 28 Years Later (28 let poté), který naváže na jejich slavný zombie titul 28 dní poté z roku 2002. Jednat se má o začátek zcela nové trilogie, jejíž první díl natočí právě Danny Boyle.

A díky serveru Deadline nyní víme, kdo by mohl zrežírovat druhou část. Se studiem Sony má momentálně jednat režisérka Nia DaCosta, jejímž posledním natočeným filmem byl katastrofálně neúspěšný MCU titul Marvels (2023).

Smlouvu zatím tvůrkyně stále nemá podepsanou, tudíž ještě není stoprocentní, že další film z plánované trilogie opravdu natočí. Zdá se ale, že Sony chce nyní především najít režiséry pro všechny tři filmy, aby se shodli na společné vizi o tom, kam má trilogie směřovat. 

Natáčení prvního filmu by mělo začít ještě letos, hned poté by měla začít produkce druhé části. Alex Garland napsal všechny tři díly. Rozhodně by bylo fajn, kdyby ho někdo od Sony přesvědčil, aby jeden z filmů sám natočil, protože mu to jde setsakramentsky dobře i za kamerou, ale to je zatím bohužel nepravděpodobné. Sám tvůrce totiž nedávno prohlásil, že v nejbližších letech nic režírovat nechce.

Původní snímek 28 dní poté se zaměřil mladého muže jménem Jim (Cillian Murphy). Ten se jednoho dne probudí z kómatu ve zdánlivě zcela opuštěném Londýně. Netuší však, že v jeho ulicích se skrývají smrtící zombíci, které přeměnilo vypuštění vysoce nakažlivého viru. Murphy se na projektu podílí jako výkonný producent, stále ale ještě nevíme, zda si ve filmu také zahraje. 

Nedávno se také objevily zvěsti o tom, že ve filmu by si mohli zahrát britští herci Charlie Hunnam (Gentlemani) a Jodie Comer (Poslední souboj). Pokud má natáčení začít letos, při troše štěstí bychom se prvního dílu mohli dočkat už příští rok.