Jeden z nejslavnějších mockbusterů studia The Asylum, které se specializuje na řádně šílené nízkorozpočtové filmy, je zcela bezpochyby Žralokonádo (2013). O co se jedná? Copak to není z názvu samotného zřejmé?

Do Los Angeles vtrhne strašlivá bouře, kvůli které začnou vzduchem na všechny strany svištět nebezpeční žraloci. Před vodními tvory tak rázem přestane být bezpečno i na souši, čímž pro obyvatele města započne strašlivý boj o holý život. Pokud si myslíte, že to musí být opravdu neuvěřitelná blbost, tak máte naprostou pravdu, ale přesně to si uvědomovali jak tvůrci, tak výše zmíněné studio Asylum. Žralokonádo však patří mezi mockbustery, které si svou absurditou získaly srdce mnohých filmových nadšenců.

A nedávno vyšlo najevo, že v rámci desátého výročí od premiéry zavítá snímek přesně na dva dny do kin. V rámci toho také vyšel plakát, který je zcela jasně v růžovoučkém stylu veleúspěšné Barbie, jež před pár dny utržila už přes miliardu dolarů. Prohlédnout si ho můžete níže.

Tvůrci také vydali nový trailer, podle kterého byl film kompletně remasterován. Ovšem zároveň se zdá, že efekty samotných žraloků si zachovají své nízkorozpočtové kouzlo. Však to k nim taky patří! Zároveň se ale mohou fanoušci těšit také na vylepšený zvuk a nové scény, které v původní verzi nebyly zveřejněny.

Vylepšená verze Žralokonáda zamíří do amerických kin pouze na dva dny, přesněji na 15. a 16 . srpna/augusta. U nás se pravděpodobně snímek promítat nebude, ale to neznamená, že se k nám vylepšená verze nikdy nedostane. Bude to také poprvé, co se Žralokonádo objeví v kinech, premiéru si původně odbylo na televizní stanici Syfy. Snímek se na sociálních sítích stal překvapivým hitem, dokonce natolik velkým, že následně vzniklo ne jedno, ale hned pět dalších pokračování. 

O všechny filmy se každopádně postaral Anthony C. Ferrante, který si v některých dílech také sám zahrál. Samotný námět je dozajista směšný, ale první film ještě nebyl vyloženě komedií. Až teprve další filmy s humorem o něco více šláply na plyn, stejně tak navyšovaly laťku oné absurdity, protože v šestém díle (2018) už bylo také cestování časem a magie. A kdo ví, co všechno by ještě přišlo s dalšími díly!