Spider-Manovi se v posledních letech daří. A to nejenom v té hrané podobě, minulý rok vešel do kin animovaný snímek Spider-Man: Napříč paralelními světy, který letos zabojoval i na Oscarech. A jak už dlouho víme, dobrodružství Milese Moralese (Shameik Moore) bude pokračovat v dalším pokračování jménem Spider-Man: Beyond the Spider-Verse, které však zatím stále ještě nemá oficiální datum premiéry.

Čekání si ale můžete zpříjemnit krátkometrážní podívanou jménem The Spider Within: A Spider-Verse Story, kterou si celou můžete pustit výše. Tento sedmiminutový kraťas, o který se opět postaralo studio Sony Pictures Imageworks, se bude odehrávat mezi událostmi Paralelních světů (2018) a výše zmíněného pokračování Napříč paralelními světy.

Hlavní postavou je i nadále Miles, se kterým se jeho otec Jeff (Brian Tyree Henry) chce dívat na horory, nicméně unavený Miles, jenž stále nedokázal najít rovnováhu mezi životem prostého studenta a superhrdiny, zamíří do svého pokoje. To ještě ale netuší, že bude muset čelit hrůznému ztělesnění své úzkosti, která ho bude přirozeně strašit v podobě pavoučího monstra. 

Snímek premiéroval minulý rok v létě na filmovém festivalu Annecy International Animation, nyní ho studio Sony zpřístupnilo i na YouTubu.

O režii se postaral Jarelle Dampier, který pracoval na známých animovaných sériích jako Co kdyby…? (2021) a Neporazitelný (2021). Scénář zpracovala Khaila Amazan (Curses!).