Disney se vrací ke svým nejpovedenějším animovaným sériím, se kterými má nové plány. A dobrou zprávou je, že tentokrát nejde o žádný nový rakovinotvorný hraný remake. Navracející se generální ředitel Bob Iger nedávno oznámil, že Disney fanouškům nadělí druhý díl Zootropolis, třetí díl Ledového království (Frozen) a pátý díl legendárního Příběhu hraček.

Iger zároveň slíbil, že podrobnější informace o jednotlivých produkcích by k nám měly dorazit v blízké době. A i přestože se v Příběhu hraček 4 zdálo, že dějová linka Buzze Rakeťáka a kovboje Woodyho došla ke svému konci, už v minulých letech se šuškalo o tom, že série se definitivně vrátí. Otázkou nyní je, v jaké to bude přesně podobě. Podobně na tom bylo i Ledové království, kde na pokračování několikrát narážely přední hvězdy Kristen Bell, Idina Menzel a Josh Gad. Ani Zootropolis tedy nakonec nebude jednorázová záležitost, k tomu je také nutné připomenout, že snímek se minulý rok dočkal seriálového spin-offu jménem Zootropolis+. 

Důvod, proč se Disney vrací ke svým populárním značkám, které si zamilovali diváci po celém světě, může pramenit z jeho nových neúspěšných animovaných projektů. Snímky jako Divnosvět a Rakeťák, na kterém pracoval spolu s Pixarem, rozhodně žádnými hity v kinech nebyly. Obzvlášť velkým malérem byl Divnosvět, který z rozpočtu kolem 180 milionů vydělal jenom mizerných 73,4 milionů. Reakce na film navíc sice nepatřily k nejhorším, ale zároveň se nedá říct, že by se jednalo o nějak zvlášť skvěle hodnocený snímek.

Za jeden z nejúspěšnějších Disneyho animáků poslední doby je ale i nadále považován snímek Encanto, který nejenže si vedl slušně v kinech, ale zároveň se pro mnohé fanoušky stal rychle moderní klasikou. Je tudíž možné, že v budoucnu bychom se také mohli dočkat nějakého toho pokračování. 

Každopádně je vcelku logické, že Disney se rozhodl vrátit se právě k těmto sériím. Pokud u nejnovějších animáků krapet hapruje box office, návrat k úspěšným a populárním značkám by rozhodně pomohl. Nutno také dodat, že Disney se rozhodl snižovat své náklady, v rámci čehož zruší až 7000 pracovních míst.

Každopádně se necháme překvapit, co přesně pro nás tvůrci k jednotlivým dílům vymyslí. Zatím však není známo, kdy přesně bychom se jednotlivých sequelů mohli dočkat.