Dočkáme se někdy třetího dílu Lovců pokladů? Toť stále otázka za milion, loni se k nám dostaly nadějně znějící zprávy, ze kterých to vypadalo, že další dobrodružství Benjamina Franklina Gatese je skutečně na cestě, nicméně před pár týdny se k celé věci vyjádřil i sám Nicolas Cage. Ten zas pro server Screen Rant uvedl, že žádný třetí díl ve výrobě není.

Nyní se ale znovu ozval legendární producent Jerry Bruckheimer, který v rámci propagace válečného akčňáku Guye Ritchieho jménem The Ministry of Ungentlemenly Warfare poskytl rozhovor serveru MovieWeb. Bruckheimer každopádně doufá, že na Lovce pokladů 3 přece jenom dojde. Během rozhovoru uvedl, že na třetím díle pracují už nějaký ten pátek, přičemž scénář je ve výrobě. Jakmile bude dokončený, producent ho hodlá poslat Cagovi. A pokud se mu bude zamlouvat, budou moci projekt posunout do další fáze. 

Zde se jednoznačně hodí připomenout, že Bruckheimer o Lovcích pokladů 3 mluvil už v roce 2022, kdy dokonce prohlásil, že scénář je již dokončený. I tehdy ho měli poslat Cagovi ke schválení, přičemž pokud by se mu líbil, mohla by se začít připravovat produkce.

Není přesně známo, proč k tomu nakonec nedošlo, ale vypadá to, že Cage s tehdejší verzí scénáře zkrátka a dobře spokojený nebyl. Proto nyní zřejmě vzniká nová verze, která by se herci mohla více zamlouvat. Ať už je to jakkoliv, tak se zdá, že producenti v čele s Bruckheimerem zkrátka a dobře ještě nechtějí franšízu opustit. A je vcelku evidentní, že dělat další díl bez Cage se jim nechce. 

Podle informací z minulého roku měl třetí díl nést název National Treasure: Revenge of the Puzzlemaster, kromě Cage se v něm měl údajně také objevit i Keanu Reeves (John Wick: Kapitola 4).

Osud celé franšízy každopádně zůstává nejistý. Celkově se zdá, že bude záležet především na Cagovi, zda na třetí díl skutečně dojde. Je totiž pravda, že v posledních letech si herec své další projekty vybíral už o něco pečlivěji. Zda se mu eventuálně dostane do rukou scénář, který by se mu natolik líbil, že by byl ochotný si roli Benjamina zopakovat, se holt necháme překvapit.