Film Batman a Robin je mnohými fanoušky považován za vůbec nejhorší filmovou adaptaci komiksů o nejslavnějším netopýřím hrdinovi. Směšní záporáci, komické prostředí, špatné dialogy, plus nesmíme zapomenout na tu úplně nejhorší věc – batmanovské bradavky. To všechno jsou věci, které diváci Schumacherova filmu nemohli ani vystát. Nutno ovšem dodat, že na film nerad vzpomíná i George Clooney, který se batmanovské role ujal. Dodnes je to jeho nejméně oblíbený film, ve kterém kdy účinkoval, čemuž se ani nemůžeme divit. Jeho negativní postoj k filmu je dokonce tak velký, že to mělo vliv i na jeho osobní život. 

V roce 2014 se Clooney oženil s advokátkou Amal Alamuddin, ovšem v rozhovoru pro Variety herec odhalil, že ji nedovolí podívat se na jeho filmografickou černou skvrnu, kterou je právě Batman a Robin. ,,Chci mít u své ženy respekt,“ řekl slavný herec. I sama jeho manželka s pobavením potvrdila, že film je na seznamu věcí, které jsou u nich v domácnosti tabu. Zároveň ale prohlásila, že eventuálně se na ten film budou chtít podívat jejich děti. Clooney z toho samozřejmě příliš nadšený není, přičemž odvětil: ,,Když se vaše čtyřleté dítě kouká na film, ve kterém hrajte, přičemž pak řekne něco jako ´Tohle stálo za prd,´ je to hrůza.“ 

Clooney se taktéž domnívá, že jeho ztvárnění Batmana bylo nejen herecky úděsné, ale že to zničilo celou značku na dlouhá léta. Ve filmu se Batman s Robinem snaží zastavit plány hrozivého Pana Freeze a zlovolné Poison Ivy (i přestože jejich hlavní cíle jdou zcela proti sobě). Film se dočkal naprosto katastrofálních reakcí od kritiků a fanoušků, což mělo následně za vliv i konec filmové batmanovské éry, kterou v roce 1989 započal Tim Burton. Teprve až v roce 2005 jeho slávu obnovil Christopher Nolan se svým povedeným snímkem Batman začíná. A jaký je váš názor na film Batman a Robin?