1. díl vydělal pouhých 364 milionů dolarů, což je na superhrdinský film celkem málo. Na druhou stranu měl již od začátku menší budget a po odvysílání dostal od kritiků a fanoušků hezké ohlasy, takže se chystá další díl. Nebudu vás dlouho napínat. Premiéra 2. dílu by měla být 4.1.2022, což je celkem doba a pravděpodobně se s tímhle termínem ještě pohne. Musíme ale vzít v potaz, že mezitím má přijít do kin nová postava z DC univerza, Black Adam. Toho ztvární miláček hollywoodu Dwayne Johnson alias The Rock.

Podle komiksů by mělo dojít ke střetu Black Adama a Shazama a dost možná se to stane právě v nově chystaném filmu Shazam 2. Ještě se spekuluje, že by k jejich souboji mohlo dojít až v 3. dílu pokud by měl Dwayne Johnson moc nabitý program a nemohl být u natáčení dvojky.

Tady jsou 3 věci, které bych já osobně v pokračování Shazama určitě chtěl.

Black Adama – ne že by Shazam sám o sobě nebyl dost sexy, ale Dwayne Johnson jako superhrdina by mě do kina dostal určitě.

Lepší souboje – akční scény v 1. dílu byly za mě celkem ok, ale v dnešní době má DC rozhodně na víc než jen OK.

Odlehčenou atmosféru – DC je známé spíš tím, že jeho filmy mají takovou temnou až depresivní atmosféru. To u Shazama v prvním díle neplatilo a spíš se atmosférou podobal Marvelovským superhrdinským filmům a přesně takovou atmosféru bych si dal i u dvojky a nedělal z toho žádné temné drama.