Stanice FX Network oznámila datum premiéry očekávané čtvrté série komediálního upírského seriálu Co děláme v temnotách, který vychází ze stejnojmenného filmu Jemaina Clementa a Taiky Waititiho z roku 2013. Filmová předloha sleduje dobrodružství několika upířích spolubydlících na Novém Zélandu, kteří se vydávají za svými srdci a tesáky vstříc novým dobrodružstvím, přičemž si cestou najdou nové přátele. 

Seriálová adaptace od stanice FX přebírá tuto základní dějovou linii a přesouvá ji do strašidelného okolí Staten Islandu v New Yorku. Seriál sleduje nové postavy, které se ve filmech neobjevily, ale obsahuje podobnou mytologii, jež se prolíná i s novými bytostmi, mezi které patří vlkodlaci a duchové. Seriál stanice FX sleduje upíří spolubydlící Nandora (Kayvan Novak), Laszla (Matt Berry), Nadju (Natasia Demetriou) a energetického upíra Colina Robinsona (Mark Proksch) jak se snaží dobýt Staten Island s pomocí svého lidského známého Guillerma (Harvey Guillén).

Finále třetí série skončilo docela velkým "cliffhangerem", když Nandor, Guillermo a Nadja opustili Staten Island a vydali se každý svou cestou. Guillermo se stal černým pasažérem na lodi s Nadjou poté, co ho Laszlo zabalil do bedny s několika sušenkami na svačinu, přičemž Laszlo, odloučený od své dlouholeté milenky Nadji, se rozhodl zůstat a vychovávat znovu narozenou dětskou verzi nedávno vylíhnutého energetického upíra Colina.

V nejnovější sezóně se skupina má opět sejít a vrátit se do svého domu na Staten Islandu, který je v naprosto dezolátním stavu. Jelikož skupina nemá peníze na opravu domu, bude muset přijít na způsob, jak své děsivé sídlo opravit. Ve 4. sérii bude pokračovat Nandorovo hledání lásky, Nadja se bude snažit otevřít upíří klub, což je její dlouholetý sen. Laszlo se bude snažit vychovávat malého Colina a Guillermo se ocitne na emocionální cestě, která mu pomůže uvědomit si lásku ke své rodině i k ostatním.

Přečtěte si také: Komedie Pravá blondýnka se od Amazonu dočká seriálového spin-offu

No a kdy se tedy čtvrté řady dočkáme? Premiéra proběhne již v úterý 12. 7. přímo na televizní stanici FX, kdy budou odvysílány hned první dvě epizody. Den po odvysílání pak budou k dispozici také na streamovací platformě Hulu.