Fanoušci populárního a cenami ověnčeného gangsterského seriálu Peaky Blinders netrpělivě očekávají šestou a poslední sérii, která dorazí na obrazovky BBC již na konci tohoto měsíce, konkrétně 27. 2. Premiérový díl seriálového finále se uskuteční na stanici BBC One v devět hodin večer místního času.

Oznámení britské premiéry proběhlo ve velkém stylu přímo v Birminghamu, domovině seriálového klanu Shelbyů v čele s Cillianem Murphym aka Tommy Shelbym. Pouliční umělec, který si říká Akse, společně se svou crew nasprejoval obří 42 stop vysokou nástěnnou malbu zobrazující právě Tommy Shelbyho společně s datumem premiéry. Zajímavé je, že toto epické graffiti se tyčí nad nejstarší budovou celého Birminghamu, hospodou nazvanou Digbeth Old Crown, jejíž historie se datuje až do roku 1368 a dnes je středobodem takzvané Peaky Tour.

Šestidílné seriálové zakončení bude na BBC vysíláno každou neděli. Bohužel prozatím netušíme, kdy se šestá série objeví na Netflixu, který seriál distribuuje do zemí mimo Spojené království. Podle předchozích zkušeností se Peaky Blinders objeví na nejpopulárnější streamovací platformě až po odvysílání všech šesti dílů, a to by mělo znamenat, že se série objeví na Netflixu někdy v průběhu dubna či na začátku května. Toto je ovšem ničím nepotvrzená spekulace, vyplývající pouze ze zkušeností z předchozích sérií.

Tvůrce a otec Peaky Blinders Steven Knight očekává, že poslední řada bude vůbec tou nejlepší a nejepičtější. Také se hlasitě mluví, že seriálový konec neznamená úplný konec Peaky Blinderů. Knight se mnohokrát vyjádřil, že by chtěl, aby příběh pokračoval ve filmové podobě. Dokonce světem prosákla i informace, že by další Peaky Blinders mohli být zpracováni jako baletní vystoupení. 

V šesté sérii se kromě Cilliana Murphyho objeví i jeho další hvězdní souputníci. Těšit se můžeme na Toma Hardyho, Paula Andersona, Annu Taylor-Joy, Finna Colea, Sophii Rundle či Stephen Graham. Bohužel v šesté řadě již neuvidíme Helen McCory, která předčasně zahynula v dubnu loňského roku. V doposud jediném vydaném traileru jsme se ani náznakem nedozvěděli, jaký osud stihl její seriálovou postavu tetu Poly.

Jak se vy těšíte na zakončení tohoto skvělého seriálu?