Daniel Přibáň a jeho tým už se svými žlutými trabanty procestovali pořádný kus světa. Pokud jste si ale říkali, že je jejich dobrodružstvím konec, tak vás ujišťujeme, že tomu tak rozhodně není. V plánu je totiž další úžasná cesta, o které se budete moci dozvědět více informací již zítra (18.7.) od 18:00. Tehdy totiž na našem youtubovém kanále započne s Danielem live-stream, který bude moderovat legenda české videoherní žurnalistiky Mikoláš Tuček. Všichni jste tudíž srdečně zváni ke sledování! Řeč bude samozřejmě o Danielově kampani na Startovači, kterou budete moct podpořit i vy. A co vlastně jde?

Daniel Přibáň a jeho tým se tentokrát vydají až do Mongolska, což bude ovšem představovat značnou výzvu. A k jejímu zdolání jejich standardní žlutý trabanty zkrátka a dobře stačit nebudou, obzvlášť ne poté, co je po svém předchozím dobrodružství utopili v Jižní Americe. A pokud na onu výpravu vyrazí s něčím, co si s vodou nedokáže poradit, se zlou se potáhnou. Proto se na onu cestu vydají s jiným vozidlem. Tím se stane Luaz 967, ukrajinský obojživelník ze 70. let, který je nejlevnějším plovoucím autem. 

Pro ten si na Ukrajinu naši neohrožení hrdinové přišli už v roce 2014, což se samozřejmě neobešlo bez mnoha panáků vodky, ovšem nakonec se jim ho podařilo dostat úspěšně zpátky do Česka. Tentokrát na ně čeká možná to vůbec nejvelkolepější dobrodružství.

S tímto vozem totiž budou muset zdolat 20 tisíc kilometrů, v rámci kterých zavítají například do Turecka, Íránu, Turkmenistánu, Uzbekistánu, Kazachstánu, Ruska a konečně do Mongolska. Měnit se tak budou nejenom kultury, ale i samotné podnebí.

Ovšem pozor, spolu s plovoucím autem se na cestu vydá také plovoucí motorka, které se přirozeně chopí Marek Slobodník. Ten usedne na Hondu ATC, která sice nepatří mezi nejbezpečnější motorky na světě, ale plave! A to je nejdůležitější.

Níže se můžete každopádně podívat na plánovou trasu. A co si budeme povídat, tohle vypadá na cestu, na kterou člověk rozhodně jen tak nezapomene. 

Daniel a jeho tým se proto v těchto Žlutých žábách, které nemají ani střechu a topení, vydají hluboko do mongolských divočin, v nichž je tuhá zima a mráz. Že vám to přijde jako sebevražedná míse? Možná, ale o to větší bude onen slastný pocit euforie, pokud bude cesta nakonec úspěšná.

Jak ale Daniel ve videu výše říká, k tomu budou potřebovat především vaši pomoc. Kromě velkolepé výpravy totiž Žlutý cirkus plánuje také celovečerní film a seriál, protože je zde pořád místo pro inovaci a zkoušení nových věcí. Pokud tedy budete chtít celý projekt podpořit už teď, skrze odkaz ve zdroji článku níže se můžete dostat na stránky kampaně na Startovači, kde tak můžete učinit. Každá koruna jistojistě pomůže. 

Za vaší podporu se také můžete dočkat odměn, mezi ně patří například stylový magnet, plechová cedule, velkoformátový kalendář a plecháček. Dále také puzzle žlutého cirkusu, parádní termoska se žlutými žábami a samotná žlutá žába jako model v limitované edici pouze pro Startovač. Taktéž připomeneme, že Žlutý cirkus již například vydal nejenom velkou knihu s názvem Trabantem napříč kontinenty, která čítá více než 600 stran, ale i velice hezkou deskovou hru.

Ještě jednou vás každopádně zveme na zítřejší stream, kde se dozvíte další zajímavé informace. Tak v úterý v 18:00 buďte připraveni! Na stream se dostanete přes tento odkaz.