Příští týden vyjde na službě Apple TV+ seriál Zloději času, jednat se bude o remake stejnojmenného dobrodružného filmu z roku 1981, který natočil Terry Gilliam (Monty Python a Svatý Grál). Za seriálovou verzí, která se nedávno pochlubila oficiálním trailerem, stojí trojice filmařů, do níž patří i scenárista a režisér Taika Waititi (Thor: Láska jako hrom).

A ten pro server ComicBook nedávno uvedl, že již pracují i na druhé řadě. Zda ale skutečně vyjde, zatím ještě není jisté. Waititi, který si v seriálu také sám zahraje, prohlásil, že vše bude záležet na tom, nakolik dobře si první sezóna povede se sledovaností. Pokud bude malá, rozhodnou se druhou řadu hodit do koše. Tak holt uvidíme, jak to nakonec dopadne. 

Příběh se bude každopádně točit kolem hocha jménem Kevin (Kal-El Tuck), který ve svém pokoji objeví tajemný portál, jenž ho přepraví zpět v čase. V rámci toho tak na něj čeká úžasné dobrodružství, během něhož se připojí k excentrické partičce banditů, kterou vede Penelope (Lisa Kudrow).

Společně se tak vydávají na velkolepou cestu napříč časoprostorem, během níž budou objevovat fascinující světy vzdálené minulosti a pídit po pokladech. Stanou se tak svědky toho, jak vlastně vznikl Stonehenge, uvidí trojského koně v akci, budou prchat před dinosaury, způsobí spoušť ve středověku, zažijí dobu ledovou a v neposlední řadě si posvítí na starověké civilizace a i harlemskou renesanci. Do toho všeho navíc budou muset zachránit jak Kevinovu matku a otce, tak i celý svět. 

Spolu s Waititim patří mezi showrunnery a hlavní scenáristy také Jemaine Clement (Co děláme v temnotách) a Iain Morris (Jeden gól).

Dále se v seriálu objeví herci jako Tadhg Murphy, Roger Jean Nsengiyumva, Rachel House, Rune Temte, Kiera Thompson, Charlyne Yi a mnozí další.

Na službě Apple TV+ od 24. 7. 2024.