Franšíza Živí mrtví (The Walkiing Dead) se v nejbližší době na věčný odpočinek rozhodně nechystá. Po skončení hlavního seriálu, který dohromady vyprodukoval až 11 sezón, se slavné zombie univerzum začalo rozšiřovat skrze několik spin-offů. Mezi ně patří i seriály The Walking Dead: Dead City a The Walking Dead: Daryl Dixon, které premiérovaly minulý rok.

A jelikož oba dva kousky měly dobrou sledovanost, fanoušci se mohou těšit i na příchod druhých sezón. Stanice AMC nedávno vydala nové upoutávky na další dobrodružství jak pro Daryla a Carol, tak i pro Maggie a Negana, respektive Daryl Dixon má plnohodnotný trailer, Dead City zatím jen teaser. Podívat se na ně můžete níže. 

V Darylově (Norman Reedus) druhé řadě jménem The Book of Carol se staneme svědky jeho pokračující cesty napříč zombíky zamořenou Evropu, vrací se jak Isabelle Carriere (Clémence Poésy), tak i Laurent Carriere (Louis Puech Scigliuzzi), přičemž hrdiny zřejmě ještě potrápí záporačka Marion Genet (Anne Charrier). Mnozí fanoušci jsou ale jistojistě zvědaví na očekávané znovushledání Daryla s jeho starou dobrou parťačkou Carol (Melissa McBride), která hodlá z USA přeletět přes moře, aby svého nabručeného kamaráda našla.

AMC mimo jiné také potvrdilo, že seriál se dočká i třetí řady, ta by se podle všeho mohla měla odehrávat ve Španělsku. Osobně se mi ze všech spin-offů líbilo Darylovo dobrodružství ve Francii nejvíce, tak snad si seriál onu slušnou kvalitu udrží. Druhá řada bude premiérovat 29. 9. 2024. 

O nějaký čas později k nám také dorazí druhá řada spin-offu Dead City, která bude sledovat další strasti Maggie (Lauren Cohan) a Negana (Jeffrey Dean Morgan) v New Yorku.

Zatímco Maggie se vrací na Manhattan, aby Negana zachránila, bývalý vůdce Spasitelů si mezitím pořídil novou Lucille a zřejmě se i vrátil ke svým starým a násilným způsobům. Ale ještě uvidíme, co všechno odhalí plnohodnotný oficiální trailer. Oba dva se každopádně ocitnou na opačných stranách války o celé město. Jak moc to ovlivní jejich už tak velice komplikovaný vztah, se necháme překvapit. Druhá řada dorazí někdy během roku 2025.