Seriál Živí mrtví (2010) skončil na konci minulého roku se svou 11. řadou. Jeho zombie univerzum však pokračuje dál prostřednictvím několika seriálových spin-offů, mezi které patří také série The Walking Dead: Daryl Dixon, jež se zaměřuje na fanouškovského miláčka Daryla v podání Normana Reeduse. Pokud by si ale někdo myslel, že po tak dlouhé době už musí zájem o slavné zombie univerzum společnosti AMC značně klesat, tak je jednoznačně na omylu.

Zmíněné studio totiž odhalilo, že seriál o Darylovi má za sebou nejenom nejúspěšnější premiéru v historii služby AMC+, ale také se zdá, že se z něho stane celkově vůbec nejsledovanější sezóna ze všech seriálů v katalogu streamovací platformy. 

Čtvrtou epizodu na AMC například zhlédlo 1,1 milionů diváků, z čehož vyplývá, že o celou značku je stále ještě velký zájem. Do konce první řady nám zbývá ještě jedna epizoda, už teď ale má seriál zajištěnou řadu druhou, která by se měla skládat taktéž z šesti dílů. Vítaným bonusem jsou i samotné reakce od diváků a kritiků, kteří seriál převážně chválí.

Slušně si každopádně vedl i předešlý spin-off s podtitulem Dead City, jenž se zas zaměřil na dobrodružství Negana (Jeffrey Dean Morgan) a Maggie (Lauren Cohan). I ten se jednu dobu mohl chlubit tím, že měl na AMC+ nejúspěšnější premiéru, nyní mu však onen titul vyfoukl bručoun Daryl.

Výše zmíněné společnosti to každopádně dává jasný signál, že s takto dobrými čísly nemá smysl dávat Živým mrtvým stopku. Je tedy možné, že se v budoucnu dočkáme dalších spin-offů?

Ať už to bude jakkoliv, někdy v roce 2024 se můžeme těšit na další podívanou v podobě minisérie jménem The Walking Dead: The Ones Who Live, která se tentokrát zaměří na Michonne (Danai Gurira) a navracejícího se Ricka (Andrew Lincoln).

A jelikož se také jedná fanouškovské oblíbence, kteří navíc původní seriál opustili před finální sezónou, vůbec bychom se nedivili, kdyby na službě se svým dobrodružstvím zabodovali také.