Zombie univerzum Živých mrtvých (2010) nám příští rok nadělí další spin-off v podobě minisérie The Walking Dead: The Ones Who Live, ve které se nám vrátí na scénu dvě známé a oblíbené tváře. Rick Grimes (Andrew Lincoln) a Michonne (Danai Gurira) se s fanoušky původního seriálu rozloučili před příchodem poslední 11. řady, ovšem smrt si pro ně ještě nepřišla.

Úplný konec finálové sezóny dal jasně najevo, že příběh obou dvou protagonistů stále ještě není u konce. Jejich dobrodružství tak bude pokračovat v nadcházejícím spin-offu, kterému nedávno vyšla nová krátká upoutávka. Podívat se na ni můžete výše.

Stejně tam nám AMC nadělilo i několik nových fotek, na kterých se nacházejí jak oba hrdinové, tak i dvě zcela nové postavy. Jednou z nich je přeživší jménem Pearl Thorne (Lesley-Ann Brandt), která by podle všeho měla ztvárnit záporačku. Další je Nat, jehož si zahrál Matthew Jeffers. 

Těšit se můžeme na návrat ještě jedné známé tváře, jmenovitě Anne/Jadis (Pollyanna McIntosh), bývalé vůdkyně skupiny jménem Mrchožrouti, která si svou roli zopakovala i ve spin-offu The Walking Dead: World Beyond (2020). Dává to smysl, protože Anne má úzkou vazbu na CRM (Civic Republic Military), mocnou skupinu, která by měla v chystané minisérii hrát zásadní roli.

Dále by se v minisérii měl objevit i Terry O’Quinn (Ztraceni) v roli CRM generála Bealea, jenž by měl být také záporákem. Příběh by se měl zaměřit i na láskyplný vztah mezi Rickem a Michonne, které čeká velkolepé znovushledání. Čeká nás definitivní zakončení jejich příběhu? To ještě uvidíme. 

Úspěch spin-offů Dead City a Daryl Dixon každopádně AMC dokazuje, že o jejich seriálové univerzum je stále pořádný zájem. Tudíž by nás moc nepřekvapilo, kdyby se i nadcházející seriálové podívané rozhodli dát druhou sezónu. Zatím ale ještě nepředbíhejme.

The Walking Dead: The Ones Who Live budou každopádně premiérovat někdy během února roku 2024.