Ještě před pár měsíci to vypadalo, že druhá řada seriálu The Walking Dead: Daryl Dixon, která se zaměřuje na dobrodružství titulního bručouna s kuší, dorazí letos v létě. Nyní se ale zdá, že se nám ono čekání o trošičku prodlouží. Stanice AMC konečně oznámila datum premiéry, které nakonec spadá na 29. 9. 2024. V rámci toho také vydala dvě nové fotky, které si můžete prohlédnout níže.

Na jedné z nich se nachází sám Daryl (Norman Reedus), který bude pokračovat ve svém dobrodružství ve Francii. Vydá se za ním i jeho stará známá Carol (Melissa McBride), která se objevila již na konci první řady. Jak si k němu ale vlastně najde cestu, se budeme muset nechat překvapit. 

Vzhledem k tomu, že o slavné zombie univerzum je pořád velký zájem, seriál by už měl mít od AMC odklepnutou i třetí řadu, která by se podle určitých zvěstí mohla odehrávat ve Španělsku. Tudíž pokud tam budou podobní zombíci, kteří se objevili třeba ve vynikajícím found footage hororu REC (2007), na hrdinskou dvojici čeká pěkná výzva. Ale ještě uvidíme, kde nakonec Daryl a Carol skončí.

Showrunnerem a hlavním scenáristou je David Zabel, který také stojí za vznikem seriálů jako Betrayal (2013) a Mercy Street (2016). Dále hrají Clémence Poésy, Louis Puech Scigliuzzi, Laika Blanc Francard, Romain Levi a Eriq Ebouaney. 

Co se týče dalších zombie spin-offů, letos jsme se ještě dočkali série The Walking Dead: The Ones Who Live, která se zaměřila na Ricka (Andrew Lincoln) Michonne (Danai Gurira), té se ale zatím druhá řada na obzoru nerýsuje.

S druhou sezónou se už ale počítá u spin-offu The Walking Dead: Dead City s Neganem (Jeffrey Dean Morgan) a Maggie (Lauren Cohan), která by měla dorazit v roce 2025.