Nové zprávy z Jižní Koreje potvrdily, že zemřel jeden z nejlepších tvůrců webových komiksů. Seong-rak Jang, známý také pod přezdívkou Dubu, zemřel nedávno ve věku pouhých 40 let. Umělec byl známý především jako spolutvůrce Solo Leveling, velmi populární korejské manhwa série. 

Podle studia Redice Dubu zemřel na blíže nespecifikované zdravotní komplikace, které vedly k mozkové hemoragii. O předčasném úmrtí umělce nebyly sděleny žádné další podrobnosti kromě toho, že se konal soukromý pohřeb. Studio se také zdrželo komentáře k tomu, jak umělcův odchod může ovlivnit další vývoj manhwy Solo Leveling, která se měla dočkat také anime zpracování.

Seong-rak Jang alias Dubu dohlížel na vizuální stránku Solo Leveling již od března 2018, kdy manhwa debutovala. Série románů, jejichž autorem je ilustrátor Chugong, je současně jednou z nejoblíbenějších webových románových sérií na světě. V současné době je na základě předlohy připravována videohra a anime seriál. Jakým způsobem však do těchto plánů zasáhne smrt jednoho ze spoluautorů série, to zatím není známo.

Přečtěte si také: Manhwa Solo Leveling vyjde v češtině už příští rok

Série Solo Leveling je dostupná v angličtině, pokud vás tato manhwa zaujala, níže si můžete přečíst její oficiální synopsi:

„Známý jako Nejslabší lovec všeho lidstva, lovec s hodností E Jinwoo Sung se při nájezdech podílí hlavně tak, že se snaží nenechat se zabít. Bohužel mezi účty za matčinu nemocnici, sestřiným školným a vlastními nedostatečnými vyhlídkami na práci nemá jinou možnost než dál nasazovat svůj život. Když se mu tedy naskytne příležitost k většímu výdělku, využije ji... jen aby se ocitl tváří v tvář bytosti, jejíž moc předčí vše, co kdy viděl! Když vůdci party chybí ruka a z jediného léčitele je třesoucí se troska, dokáže jim Jinwoo nějak najít cestu ven?“