Na přelomu 30. a 31. října/októbra nás opustil slavný skotský herec Sir Sean Connery, který se narodil 25. srpna/augusta 1930 a nedávno oslavil své 90. narozeniny. Server BBC, skrze jeho rodinu, potvrdil, že zemřel poklidně ve spánku se svými blízkými na Bahamách.

Jeho syn, Jason, také dodal: „jde o smutný den pro všechny, kdo ho znali a milovali a je to smutná ztráta pro všechny lidi po světě, kteří si užívali jeho daru, který jako herec měl.“ Zároveň potvrdil, že otci nebylo v poslední době nejlépe.

Připomeňme si, že se Sir Sean Connery zapsal do historie kinematografie především jako první představitel ikonického agenta Jamese Bonda. Tuto roli si zahrál poprvé v roce 1962 ve filmu Dr. No a následně si ji zopakoval ve filmech From Russia with Love (Srdečné pozdravy z Ruska), Goldfinger, Thunderball, You Only Live Twice (Žiješ jenom dvakrát), Diamonds Are Forever (Diamanty jsou věčné) a naposledy v roce 1983 ve filmu Never Say Never Again (Nikdy neříkej nikdy).

Znát ho také můžeme jako otce Indiany Jonese, Henryho Jonese Sr. Naposledy se na plátně objevil ve filmu Liga výjimečných v roce 2003 a svůj hlas propůjčil postavě Sir Billi ve stejnojmenném animovaném filmu z roku 2012. Během své dlouhé kariéry si také vysloužil jeden Oscar, dvě ceny BAFTA a tři Zlaté glóby.