Rok 2020 nám vzal dalšího oblíbeného člověka. Ve svých 43 letech prohrál svůj souboj s rakovinou Chadwick Boseman, na nějž většina fanoušků popkultury vzpomíná především jako na představitele filmového Black Panthera. Ten se objevil s nedávných filmech Marvelu počínaje Captain America: Civil War a konče Avengers: Endgame, včetně jeho sólovky Black Panther.

Chadwickovi byla kolem vydání právě Captain America: Civil War diagnostikována rakovina tlustého střeva ve třetím stádiu, která zůstala tajemstvím a veřejně o ní nikomu neřekl. Během léčby se stále věnoval herectví a zahrál si také například ve filmech 21 Bridges, Da 5 Bloods nebo ještě nevydaném Ma Rainey's Black Bottom. Mezi jeho nejznámější role kromě Black Panthera patří také Jackie Robinson v biografickém snímku 42.

Během své vlastní nemoci také navštěvoval děti v nemocnici, které samy trpěly rakovinou, a dodával jim podporu.

Na Chadwicka po oznámení jeho smrti vzpomíná hned řada společností, včetně Marvelu nebo MLB, a spousta herců jako například Chris Pratt, Mark Ruffalo, Don Cheadle a další. Podle všeho zemřel v klidu u sebe doma se ženou a rodinou po boku.