Další ročník předávání Oscarů se pomalu blíží. Nicméně pro tento rok si pro nás Akademie připravila novinku. Uživatelé Twitteru si mohou zvolit svůj oblíbený film z minulého roku, přičemž ke svému příspěvku, na kterém uvedou jméno daného snímku, musí připnout #OscarsFanFavorite. Tato událost probíhá od 14. 2., přičemž bude ukončena na začátku příštího měsíce, přesněji 3. 3. 2022. Na letošním slavnostním ceremoniálu předávání Oscarů tak bude během večera ohlášen vítěz, který se od twitterových uživatelů dočkal nejvíce hlasů. Od začátku hlasování již uplynul týden, přičemž nyní už známe jméno filmu, který má momentálně údajně nejvíce hlasů. Čekali jste, že to bude veleúspěšný snímek Spider-Man: Bez domova, na který se nabaluje jedno pozitivní hodnocení za druhým? Tak to jste na omylu. 

Podle serveru Deadline má momentálně nejvíce hlasů film Příběh Popelky (Cinderella), který je jak moderním muzikálem, tak i novodobým zpracováním pohádkové klasiky. Taktéž se podle mnohých kritiků jedná o jeden z nejhorších filmů roku 2021. Je tudíž velice pravděpodobné, že uživatelé Twitteru dávají filmu hlasy pouze jako fór. Nutno také dodat, že mnoho lidí s touto novou a bonusovou kategorií Akademie poměrně nakrkla. Spokojení s ní nejsou ani její určití členové. Považují ji nejenom za pouhopouhý trik, která má získat pozornost mladších generací, ale taktéž za laciný způsob, jak více zahrnout filmy, které nejsou považovány za „oscarový materiál“.

Není žádným tajemstvím, že sledovanost televizního vysílání Oscarů v posledních letech prudce klesá. V roce 2018 se navrhovaná kategorie „Nejlepší populární film“ setkala s širokou vlnou posměchu, tudíž Akademie tento nápad zavrhla. Jak se ale zdá, Akademie se tento nápad rozhodla ,,nenápadně“ uskutečnit právě touto twitterovou událostí, ovšem zdá se, že fanoušci ji neberou vůbec vážně. Hlasovat se však může ještě deset dní. Tak uvidíme, zda si novodobá verze Popelky své (ne)lichotivé místo nakonec udrží.