Vetřelec ani zdaleka není mrtvý. V přípravě je totiž nejenom filmová verze od hororového režiséra Fedeho Álvareze, ale určité plány má patrně stále i sám Ridley Scott. Už nějaký ten pátek je ale také v přípravě seriálový Vetřelec, kterému nedávno konečně začaly první přípravné fáze hlavní části produkce.

Showrunnerem se stane Noah Hawley, který se proslavil především jako tvůrce vynikajícího krimi seriálu Fargo, tudíž projekt by to nemusel být úplně marný. John Landgraf, generální ředitel stanice FX, navíc nedávno odhalil, že Hawley se už setkal s produkčním designérem. Dále dodal, že filmař v současné době pracuje na 5. sezóně Farga, ale poté konečně zaměří svou plnou pozornost na Vetřelce. Natáčení by tak mělo začít někdy během letošního roku. 

Seriál zatím ještě nemá žádný oficiální název, nicméně už nějakou dobu víme několik detailů o tom, co od něj můžeme očekávat. Příběh by měl být zasazený přímo na planetě Zemi. A to údajně někdy v devadesátých letech 21. století. Což znamená, že seriál bude zasazen do přibližně stejné doby, ve které se odehrával i snímek Prometheus, jenž je prequelem původní filmové série o Vetřelci. Kromě samotného Vetřelce by se měl příběh také točit kolem podobné mocné společnosti jako Weyland-Yutani Corporation, která se pokusí skrze různé technologii budoucnosti dosáhnout nesmrtelnosti.

Hawley taktéž uvedl, že seriál by měl svým stylem hodně přičichávat k prvnímu a druhému dílu Vetřelce. Ovšem těžko říct, co si pod tím přesně představit, protože obě dvě díla od Ridleyho Scotta a Jamese Camerona jsou sice výborná, ale svým stylem také hodně odlišná. 

Je ale taktéž možné, že Hawleyho verze bude zcela ignorovat canon filmů a pojede si svou vlastní cestou. To se holt necháme překvapit. Fanoušci by se každopádně měli připravit ještě na dlouhé čekání.

Zatím to vypadá, že prvního vetřelčího projektu, kterého se v budoucnu dočkáme, bude snímek od výše zmíněného Álvareze, který by měl nést název Vetřelec: Romulus. Ten začne s natáčením už za necelý měsíc, přičemž hlavní roli v něm ztvární herečka Cailee Spaeny.