I přestože slavný stop-motion snímek Ukradené Vánoce (1993) nenatočil Tim Burton, je s jeho filmografií častokrát úzce spojován. Snímek vychází z básně, kterou Burton napsal v roce 1982, když ještě pracoval jako animátor u Disneyho. Otěží režie se ale nakonec chopil Henry Selick. Ze snímku se následně stala milovaná klasika, kterou si mnozí fanoušci pravidelně pouštějí jak na Vánoce, tak i během Halloweenu, dotáhla to dokonce i na Oscary, na nichž zabojovala o zlatou sošku v kategorii Nejlepší vizuální efekty.

Někteří fandové se i dovolávali pokračování, které chtěl v roce 2001 i Disney, nicméně Burton i Selick byli v té době zásadně proti. A zdá se, že Burton ani dnes svůj názor nezměnil. V rozhovoru pro server Empire sdělil následující:

,,Ten film je pro mě nesmírně důležitý. Už jsem dělal pokračování, různé jiné věci, dělal jsem rebooty, všechny tyhle hovadiny už mám za sebou. Nechci, aby se něco takového stalo tomuto filmu. Je fajn, že lidé asi mají zájem o další díl, ale já ne.“

Burton si pak dělal legraci a prohlašoval, že je jako stařec s brokovnicí, který je odhodlán za každou cenu bránit svůj majetek a pozemky.

Jacka Skellingtona, kostlivého protagonistu filmu, pak přirovnal k dalším svým hrdinům jako Střihoruký Edward a Batman v podání Michaela Keatona. Pro režiséra je Jack podle všeho obzvlášť osobní postavou, protože představuje všechny pocity, které kdysi Burton měl. Podle něho byl také vnímán jako ,,temné“ individuum, i přestože se tak vůbec necítil.

Fanoušci by každopádně měli počítat s tím, že na Ukradené Vánoce se patrně sahat nebude. A možná je to tak nejlepší. 

Henry Selick, který nám minulý rok nadělil animák Wendell a Wild, ovšem před nějakým časem v rozhovoru pro People magazine uvedl možnost určitého prequelu, jenž by se mohl zaměřit na zajímavý příběh o tom, kterak se vlastně Jack stal vládcem městečka Halloween.

O Ukradených Vánocích se vyjádřil jako o dokonalém filmu, který vyšel v ideální čas, jen aby se z něho v průběhu let stalo něco mnohem většího.